Kursus

Servering af vin

Uddannelsen giver kompetence til at gæstebetjene om valg af vine til bestemte retter samt om vinens sensoriske karakteristika samt at åbne og servere vine korrekt. Deltageren kan gæsteforklare om vinens fremstilling og historie sammenholdt med vinetiketter samt vinlove.

Fakta

Navn:
Servering af vin
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2279
Fagkode:
42912-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig primært til den ufaglærte tjener på restauranter, hoteller, kroer, herregårde og slotte m.fl., som udbyder og udskænker vine.

Mål

Deltageren kan åbne og servere vine korrekt. Deltageren kan gæstebetjene om valg af vine til bestemte retter samt om vinens sensoriske karakteristika. Deltageren kan gæsteforklare om vinens fremstilling og historie sammenholdt med vinetiketter samt vinlove.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.