Medarbejdere der arbejder med servicering, modtagelse og betjening af gæster i forbindelse med ophold og/eller overnatning samt tryghed/sikkerhed i forbindelse hermed.

Servering og service i restauranten
Fakta
- Navn:
- Servering og service i restauranten
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2279
- Fagkode:
- 48873-
-
Mål
- Du kan forestå opdækning i a la carte restauranten og kan bestille kreative dekorationer med evt. blomster/frugt/grønt passende til sæson.- Du kan yde service af hø kvalitet i forbindelse med servering.- Du kan stå for opdækning og afrydning af borde.- Du kan servere a la carte-retter.- Du kan servere morgenmad og brunch.- Du kan flambere, tranchere, filetere og anrette tallerkener fra stikbord samt udføre miks af salater og dressinger.- Du kan prissætte menu og vine samt lave opgørelse og afregning af den daglige omsætning.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.