Kursus

Menuvejledning ved gæstebetjening

Uddannelsen giver kompetence at sammensætte menuer ud fra virksomhedens sortiment ud fra viden om sensorik og de mest anvendte tilberedningsmetoder og sæsonaktuelle råvarer. Deltageren kan tage hensyn til anledning, sundhed, diæter, kultur og religion ved sammensætning af menuer og kan gæstebetjene ved menuvalg og vejlede gæsten i valget af velegnede drikkevarer.

Fakta

Navn:
Menuvejledning ved gæstebetjening
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 134 - 200 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2279
Fagkode:
43734-

-

Målgruppe

Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig primært mod ikke-faglærte medarbejdere, som er beskæftiget med gæstebetjening og menuvejledning inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Mål

Med viden om sensorik og de mest anvendte tilberedningsmetoder og sæsonaktuelle råvarer kan deltageren sammensætte menuer ud fra virksomhedens sortiment. Deltageren kan tage hensyn til anledning, sundhed, diæter, kultur og religion ved sammensætning af menuer. Deltageren kan gæstebetjene ved menuvalg og anvende viden om smag og tilberedning af alle retter på menuen ved gæsteforklaring. Deltageren kan vejlede og betjene gæsten i valget af velegnede drikkevarer ved servering af alle dagens forskellige anretninger og måltider. Deltageren kan modtage og afgive ordre på bestillinger.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

 Se Økonomi under AMU.