Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2
Fakta
- Navn:
- Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 48818-
-
Mål
Du kan: - Anvende viden om egen smagssans og de fem grundsmage i planlægning af retter til restaurant, kantine og catering. - Nytænke klassiske/typiske retter og komponere nye garniturer, så det æstetiske udtryk stemmer overens med et givent koncept. - Vurdere rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtige principper. - Anvende sensoriske redskaber til at udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen.- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.