Kursus

Røgning og saltning i tilberedning af mad 2

På kurset lærer du forskellige metoder af saltning i tilberedningen af retter for at fremme ønsket om smag og udtryk og for at øge madens og madprodukternes holdbarhed. Du lærer at udvikle egnede rubs og marinader til røgning af råvarer og udvælge træsorter eller andet brændsel, som smagsgiver i røgningen. Uddannelsen bygger videre på kompetencerne fra kursets trin 1.

Fakta

Navn:
Røgning og saltning i tilberedning af mad 2
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
1 dag
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
48675-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig mod køkkenprofessionelle, der er beskæftiget med madfremstilling i kantiner, cafeer, restaurationskøkkener og lignende.Uddannelsen bygger videre på kompetencerne fra kursets trin 1.

Mål

Deltageren kan: - anvende forskellige metoder af saltning, eksempelvis gourmet-saltning, tørsaltning og saltlager. - udvikle rubs og marinader som sensorisk egner sig til råvaren.- vurdere og udvælge træsorter eller andet brændsel, som smagsgiver i røgningen.- efterleve specifikke rengørings- og hygiejneregler inden for røgning.

Varighed

1 dag

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.