Kursus

Kalkulation i køkkenet - trin 1

Du kan kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter. Yderligere kan du vurdere en dækningsgrad og anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag. Der findes også et trin 2 af kurset.

Fakta

Navn:
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
48822-

-

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål

Du kan: - Kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter.- Udarbejde prisoverslag på enkeltretter ud fra passende dækningsbidrag. -Vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.- Anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag

Varighed

2 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Vis hold Skjul hold

College360

Hotel- og Restaurantskolen

Tradium, Erhvervsskole og -gymnasier, Randers

Zealand Business College