Medarbejdere som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Forarbejdning af råvaretyper
Fakta
- Navn:
- Forarbejdning af råvaretyper
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 48825-
-
Mål
Du kan: - Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.- Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.- Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer- Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:_____Kød og vildt_____Fisk, skaldyr og bløddyr_____Grøntsager og frugt_____Bønner og linser_____Korn og spirer.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.