Kursus

Ernæringsrigtige retter - trin 2

Du kan i dit arbejde med ernæringsrigtige retter og menuer bruge viden om sensoriske redskaber, vitaminer og mineraler samt formidle sundhedsmyndighedernes anbefalinger om sunde valg. Du kan også bruge værktøjer til næringsberegning og varedeklaration. Ved kursusstart forudsættes det, at har kompetencer svarende til 48819 Ernæringsrigtige retter - trin 1.

Fakta

Navn:
Ernæringsrigtige retter - trin 2
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
48820-

-

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål

Du kan: - Anvende viden om sæsonens råvarer og næringsmæssige kilder til at sammensætte og fremstille ernæringsrigtige retter.- Sammensætte og fremstille ernæringsrigtige retter.- Anvende sensoriske redskaber til at optimere smagsoplevelsen. - Planlægge næringsrigtige menuer med kendskab til vitaminer og mineralers forekomst, betydning og optagelse i organismen. - Anvende relevante værktøjer til næringsberegning og varedeklaration af de fremstillede retter. - Formidle det sunde valg på menuen med udgangspunkt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Varighed

2 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.