Faglærte gastronomer og tilsvarende, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Kursus
Det nordiske køkken i madfremstilling
Du kan fremstille retter fra det nordiske køkken ud fra viden om kulinariske madtraditioner og bæredygtighed. Du kan bruge sensoriske redskaber og traditionelle nordiske råvarer i forfinelse og udvikling af retter.
Fakta
- Navn:
- Det nordiske køkken i madfremstilling
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2281
- Fagkode:
- 48832-
-
Mål
Du kan anvende: - Viden om kulinariske madtraditioner, historik og principper til fremstilling af retter fra det nordiske køkken. - Viden om økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet til fremstilling af retter fra det nordiske køkken. - Sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse. - Traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter.- Gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.