Kursus

Bæredygtig madfremstilling

Du kan planlægge bæredygtig produktion i køkkenet. Du kan endvidere minimere madspild ved optimal udnyttelse af råvarer, hensigtsmæssige indkøb, beregning af portionsstørrelser og effektiv genanvendelse af overproduktion.

Fakta

Navn:
Bæredygtig madfremstilling
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
48816-

-

Målgruppe

Faglærte gastronomer eller tilsvarende, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål

Du kan planlægge bæredygtig køkkenproduktion i relation til miljø og ressourceforbrug samt sæsonvarer. Du kan arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne i relation til målet.Du kan minimere køkkenets madspild ved at:- Udnytte råvarer optimalt i klargøring og tilberedning. - Beregne passende portionsstørrelser.- Foretage hensigtsmæssige indkøb. - Genanvende køkkenets overproduktion effektivt.- Lade overskud indgå i et forrådslager.

Varighed

2 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Vis hold Skjul hold

AARHUS TECH

EUC Nordvest

TECHCOLLEGE

Zealand Business College