amu i madfremstilling - restaurant, kantine og catering
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Madfremstilling - restaurant, kantine og catering

På området madfremstilling - restaurant, kantine og catering beskæftiger du dig med måltidets vej fra planlægning og indkøb til servering for gæsten i restaurant eller kantine.

Fakta

Navn:
Madfremstilling - restaurant, kantine og catering
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281

Kurserne spænder fra basal viden om fødevarehygiejne til specialviden om gastronomi, hvor du fx kan lære at planlægge menuer ud fra sæsonens råvarer. Du kan også lære personligt salg, kvalitetsstyring og økologisk planlægning.

Kurserne henvender sig til faglærte kokke, smørrebrødsjomfruer, catere, cafeteria-, kantine- og køkkenassistenter, men også til ufaglærte, der fx arbejder med salg og rengøring i forbindelse med madfremstilling.

Se alle AMU-kurser inden for området Madfremstilling - restaurant, kantine og catering på Voksenuddannelse.dk.

Find kurser

Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Madfremstilling, restaurant, kantine og catering omfatter kurser inden for emnerne:

  • Menuplanlægning i madfremstilling
  • Produktion og afvikling/levering af mad
  • Salg, service og markedsføring ved madfremstilling
  • Samarbejde og kommunikation ved madfremstilling
  • Varebestilling og varemodtagelse ved madfremstilling

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Madfremstilling, restaurant, kantine og catering omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder. Se alle uddannelser inden for Køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

Kurserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund. Til kurser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav, fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til et kursus.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2,3,4 og 5 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser

Få mere at vide

Madfremstilling - restaurant, kantine og catering er én blandt flere kompetencebeskrivelser under Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen.

Vis AMU-kurser Skjul AMU-kurser

Kurser
Sundhed og ernæring
Restaurantledelse 1
Desserter og kager for gastronomer
Innovativt smørrebrød
Smørrebrødsværkstedet
Grundtilberedning
Anretning og menusammensætning
Tilberedning af kolde og lune anretninger
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Kalkulation i køkkenet - trin 2
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Almen fødevarehygiejne
Fremstilling af supper og saucer 1
Fremstilling af supper og saucer 2
Gourmetbrød til maden bagt i restauranten
Produktion af smoothie, greenie og juice
Nordisk gastronomi, tradition og fornyelse
Syltning og fermentering af sæsonens råvarer
Brødbagning for gastronomer
Drikkevarer i cafeteria og kantine
Oplæringsansvarlig i hotel og restaurant
Spakøkken
Mad til børn på restaurant og café
Almen fødevarehygiejne
Almen fødevarehygiejne for F/I
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Produktion af convenience food
Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr
Drikkevarer i cafeteria og kantine
Det gode grundforråd - opbygning og anvendelse
Gastronomen som vært
Næringsrige retter med fuldkorn
Kuvert- og madbrød bagt i restauranten
Økologi og bæredygtighed i restauranten
Røgning og saltning i tilberedning af mad 1
Røgning og saltning i tilberedning af mad 2
Nye pålægstyper af sæsonens råvarer
Syltning og fermentering af sæsonens råvarer
Anretning
Anretning
Anretning
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 1
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 1
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 2
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 2
Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet 2
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 1
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2
Information og deklaration for mad og retter
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Kalkulation i køkkenet - trin 2
Madfremstilling uden fødevareallergi
Forarbejdning af råvaretyper
Råvarer i køkkenet - trin 1
Råvarer i køkkenet - trin 2
Smørrebrødskøkken - trin 1
Smørrebrødskøkken - trin 2
Fremstilling af supper og saucer - trin 1
Fremstilling af supper og saucer - trin 2
Det nordiske køkken i madfremstilling
Vejledning om fødevareallergi
Danske egnsretter
Danske tapas
Grundtilberedning
Udvikling af nye retter
Insekter i madlavning
Menusammensætning
Planlægning af menu
Sushi - krav og kreativitet
Produktion af smoothies, greenies og juices To Go
Klargøring og tilberedning i konceptrestauranter
Mad til take away
Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser
Bæredygtig produktion af mad og fødevarer
Det klimavenlige køkken
Grilltilberedning i restaurant og køkken

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
De 7 kostråd anvendt i professionelle køkkener
Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag
Mad til vegetarer og veganere 1
Mad til vegetarer og veganere 2
Digitale kompetencer til online undervisning
Plantebaseret mad i professionelle køkkener
Plantefars i professionelle køkkener
Mere grønt i kendte retter i professionelle køkken
Grønt smørrebrød i professionelle køkkener
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Introduktion til førstehjælp på jobbet
Praktik for F/I
Oprettelse af database til jobbrug
Standardisering af virksomhedens dokumenter
Jobrelateret brug af styresystemer på pc
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Personlig udvikling til arbejde og uddannelse
Værdibaserede arbejdspladser
Videndeling og læring for medarbejdere
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Brug af pc på arbejdspladsen
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Samarbejde i grupper i virksomheden
Personligt salg - kundens behov og løsninger
Prisberegning i den daglige madproduktion
Indskrivning og formatering af mindre tekster
Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Den personlige uddannelses- og jobplan
Årstidernes råvarer i måltiderne
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Salg og service i gæstebetjening
Service og værtskab på hotel og restaurant
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Forretningsforståelse og nøgletal i it-systemer
Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)
Bæredygtighed på hotel og restaurant
Anretningsformer under en epidemi
Bæredygtighed i værtskab, service og oplevelser
Bæredygtig fisk og skaldyr
EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl
EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information