Produktionsmedarbejdere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Tilberedningsmetoder i madproduktion
Fakta
- Navn:
- Tilberedningsmetoder i madproduktion
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 10 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 48780-
-
Mål
Du kan ud fra viden om grundtilberednings-metoder, råvarer og sensorik klargøre råvarer, tilberede og tilsmage måltider og komponenter til både kolde og varme måltider. Du kan følge en grundopskrift og tilhørende metodebeskrivelse for en given ret, herunder udføre korrekt klargøring og afvejning af ingredienser.Du kan udføre grundtilberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder og kan anslå ressourceforbrug ved madproduktion.Du kan tilsmage kolde og varme retter med udgangspunkt i viden om de 5 grundsmage og sensorik i praksis.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.