amu i mad til grupper med varierede behov for ernæring
Kursus

Ernæringslære - avanceret

Faget giver forudsætninger for at redegøre for betydningen af aminosyrers, fedtsyrers- og monosakkariders omsætning i organismen.

Fakta

Navn:
Ernæringslære - avanceret
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
?
Fagkode:
11089-

Ernæringslære – avanceret er et enkeltfag fra uddannelsen til ernæringsassistent.

Målgruppe

Faget henvender sig fx til faglærte eller ikke-faglærte, der er beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner og lignende.

Mål

Du lærer bl.a. om betydningen af aminosyrers, fedtsyrers- og monosakkariders omsætning i organismen.

Du lærer også om de øvrige faktorer, der ud over energiindtag har betydning for energiomsætningen, herunder fødevaresammensætning og motion.

Du kan desuden analysere ernæringsmæssige problemstillinger, der er relateret til vitamin- og mineralindtag og kostens konsistens.

Du kan også analysere og vurdere ernæringsmæssige konsekvenser af den enkelte persons kostindtag, appetit, omgivelser og måltidsmønstre.

Endelig kan du vejlede om forslag til ændringer i kostvaner, der fremmer sundhedstilstanden hos den enkelte og mindsker fejl- og underernæring.

Varighed

5 dage.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Kvalifikationsniveau

Kurset er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser.