amu i detailforarbejdning og forædling af ferskvarer
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer

Områdets kurser giver forudsætninger for at bestille, modtage, forarbejde, sælge og tilberede kød. Hvadenten du arbejder i den lille slagterbutik eller en smørrebrødsbutik, i et cateringfirma eller hos detailslagteren i et supermarked.

Fakta

Navn:
Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog få undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 118 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2249

Du lærer at udskære og forarbejde kød, fisk og vildt, men også at rådgive kunder og udføre de daglige rutiner, der er forbundet med egenkontrol og kvalitetssikring.

Kurserne henvender sig til ufaglærte medarbejdere i slagterafdelingen, men fx også til faglærte salgsassistenter og detailslagtere.

Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer omfatter kurser inden for emnerne:

  • Forarbejdning og forædling af kød-, fisk- og vildtprodukter
  • Kvalitetssikring, egenkontrol og dokumentation inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter
  • Planlægning og varebestilling inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter
  • Produktion og salg af convenience food
  • Salg og service inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder. Se alle uddannelser inden for Køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

Kurserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund. Til kurser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til et kursus.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 118 og 190 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2,3,4 og 5 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser

Få mere at vide

Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer er én blandt flere kompetencebeskrivelser under Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen.

Få information om AMU på det lokale VEU-center.

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Den personlige uddannelses- og jobplan
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling
Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne (F/I)
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Introduktion til førstehjælp på jobbet
Produktion af medister, pålæg og røgvarer
Praktik for F/I
Oprettelse af database til jobbrug
Standardisering af virksomhedens dokumenter
Jobrelateret brug af styresystemer på pc
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Personlig udvikling til arbejde og uddannelse
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Brug af pc på arbejdspladsen
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet
Almen fødevarehygiejne
Almen fødevarehygiejne for F/I
Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge
Anvend informationer fra internettet til jobbrug
Opstillinger og layout i tekst
Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
Slagterkurven
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Produktion af convenience food
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Pynt som blikfang i slagterbutikken
Sæson- og temaprodukter hos detailslagteren
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Kvalitetssikring i detailslagterbutikken
Konceptudvikling for detailslagtere
Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information

Inspiration

Tag til åbent hus ude på uddannelsesstederne.

VEU-center
VEU-center

- én indgang til kurser og efteruddannelse.

Realkompetencer - buschauffor
Realkompetencer - buschauffor

Vurdering af kompetencer til arbejdsmarkedsuddannelser.

Inspiration til valg af job og uddannelse.

Erhvervsuddannelser for dig, der er 25+.

Voksenuddannelsesstøtte
Voksenuddannelsesstøtte

Deltagerbetaling og VEU-godtgørelse.