Kursus

Operatør ved CNC-styret laserskærer

På kurset lærer du at indstille, igangsætte og vedligeholde en CNC-styret laserskærer. Herunder at programmere en CNC-styret laserskærer, korrigere programfejl og optimere udarbejdede CNC-programmer.

Fakta

Navn:
Operatør ved CNC-styret laserskærer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5,0 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2230
Fagkode:
47966-

-

Målgruppe

AMU-kurset henvender sig til ufaglærte og faglærte, der har eller søger arbejde i metal- og maskinindustrien.

Mål

Deltageren kan på grundlag af en selvstændigt udarbejdet operationsrækkefølge, samt øvrigt produktionsgrundlag, herunder fremstillede tegninger, værkstedstekniske beregninger af materialeudnyttelse mv., indstille og igangsætte CNC-styret laserskærer til produktion. Deltageren kan i den sammenhæng selvstændigt programmere CNC-styret laserskærer, korrigere programfejl og optimere udarbejdede CNC-programmer. Endvidere kan deltageren selvstændigt vedligeholde en CNC-styret laserskærer, herunder skærehoveder og periferiudstyr på en korrekt og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Derudover kan deltageren kvalitetsvurdere færdigproducerede emner i forskellige materialer efter gældende standarder.

Varighed

5,0 dage.

Eksamen

Ingen eksamen.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

Tradium