Kursus

Betjening af 8 akset CNC kantbukker

Du lærer at betjene kompliceret 8 akset CNC bukkeudstyr i metalindustrien med kendskabet til opstillinger der skaber optimering af produktionsflow og formindsker produktionsfejl.

Fakta

Navn:
Betjening af 8 akset CNC kantbukker
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2230
Fagkode:
48592-

-

Målgruppe

Uddannelsesmålet henvender sig til faglærte eller ufaglærte operatører med tilsvarende kompetencer, som arbejder med kantbukker. Det anbefales, at deltageren har kendskab til tegningsforståelse og måleteknik, samt kendskab til og erfaring med kantbukker.

Mål

Deltageren har efter kurset viden om: ·  Egenskaberne og begrænsningerne ved en 8-aksel kantbukker ·  Sammenhængen i opstillingsrapport og tidsbesparende produktion ·  Sammenhængen i opstillingsrapport kontra produktionsfejl   På baggrund af ovenstående viden kan deltageren efter kurset: ·  Udvælge værktøj til kantbukkeren ud fra pladetykkelse ·  Beregne udfoldningsmål i tyndpladekonstruktioner ·  Efterkontrollere egen produktion i henhold til standarder ·  Udføre opbygning af en opstillingsrapport på kantbukkeren   På baggrund af viden om egenskaberne og begrænsningerne ved en 8-akset kantbukker, samt sammenhængen mellem opstillingsrapporten og tidsbesparende produktion vil deltageren efterfølgende kunne betjene flere akset CNC kantbukker i en moderne produktion, med henblik på effektivitet og produktions flow. Deltageren kan udføre og opstille kompliceret CNC buk på flere akset kantbukker. Deltageren vil desuden have forståelse for standard i arbejdet og egenskaber til at udføre egenkontrol på bukkearbejdet. Endvidere vil deltageren få egenskaber til at beregne udfoldningsmål til anvendelse på kantbukkeren.

Varighed

5 dage.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

Tradium