Kursus

Grundlæggende produktionsteknik, elektronik

Du får kendskab til robotteknologi, håndteringssystemer, komponenter og procesoptimering. Du lærer at foretage simpel programmering af det anvendte udstyr, proceskontrol, anvende manuelt og automatisk udstyr, herunder robotteknologi, til dispensering, tinpastatryk, reflow- og bølgelodning, montage af HMT og SMT samt lave kontrol af temperaturprofil og egenkontrol iht. IPC-A-610.

Fakta

Navn:
Grundlæggende produktionsteknik, elektronik
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
10 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2294
Fagkode:
48961-

-

Målgruppe

Kurset er for personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper. Delmål A retter sig primært mod personer som ønsker eller som har beskæftigelse inden for elektronikproduktion og som tidligere har arbejdet med produktionstekniske opgaver inden for elektronikbranchen.Delmål B retter sig primært mod personer som ønsker eller som har beskæftigelse inden for elektronikproduktion og som tidligere har arbejdet med produktionstekniske opgaver inden for elektronikbranchen. Det anbefales at man tidligere har gennemført Delmål A eller har tilsvarende kompetencer.

Mål

Efter gennemført uddannelse har deltageren kendskab til: anvendelse af robotteknologi i elektronikindustrien håndteringssystemer fx robotter, conveyor, buffer, loader-unloader etc. forskellige mærknings- og pakningsformer på komponenter betydningen af komponenternes placering/orientering i emballagen ordrestyring i produktionen opbygning og anvendelse af kvalitetsstyringssystem procesoptimering På baggrund af ovenstående kan deltageren i samarbejde med andre: anvende produktionsdokumentation anvende manualer, sikkerhedsforskrifter og datablade anvende manuelt og automatisk udstyr, herunder dispenseringsrobotter, til dispensering af lim og tinpasta anvende manuelt og automatisk udstyr til tinpastatryk anvende manuelt og automatisk udstyr montageudstyr til HMT og SMT, herunder monteringsrobotter anvende udstyr til reflowlodning anvende udstyr til bølgelodning anvende mikroskop til egenkontrol udføre egenkontrol af udførte opgaver iht. IPC-A-610 Klasse 3 anvende simpelt udstyr til kontrol af temperaturprofil lave simpel programmering af anvendt udstyr lave opsamling af produktionsdata foretage proceskontrol

Varighed

10 dage.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 124 og 186 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.