Kursus

Avanceret rework teknik for operatører

På kurset lærer du at udføre mere avancerede og perfekte ind- og udlodninger af HMT og SMT komponenter samt modifikationer på print i forhold til IPC-7711/21 og at inspicere det udførte arbejde efter Workmanship IPC-A-610.

Fakta

Navn:
Avanceret rework teknik for operatører
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2294
Fagkode:
47997-

-

Målgruppe

Uddannelsesmålet retter sig primært mod personer som har eller ønsker arbejde i en elektronikproduktion og som i forvejen har nogen loddeerfaring inden for HMT og SMT og grundlæggende kompetencer inden for rework.

Mål

Deltageren kan udføre avancerede reworkopgaver på print i form af perfekte ind- og udlodninger bl.a. ved brug af mikroskop af HMT og SMT komponenter svarende til: - temperaturfølsomme topolede komponenter, - effekt transistorer med termisk køleplade, - relæer og spoler (f.eks. med ferritkerne), - connectorer med op til 64 ben - større elektrolytter - chip komponenter ned til 0402, - BGAér, QFNér og QFPér ned til pitch 0,5 Deltageren kan også udføre modifikationer på print. Deltageren kan anvende styklister og placeringstegninger og anvende og vedligeholde forskelligt rework-udstyr. Deltageren har kendskab til mærkning og emballering af fugt- og temperatur følsomme komponenter samt mikroslib og røntgen. Arbejdet udføres i henhold til IPC-7711/21 standarden og deltageren kan bl.a. ved hjælp af mikroskopi inspicere det udførte arbejde efter Workmanship IPC-A-610.

Varighed

5 dage

Eksamen

Der afholdes ikke eksamen på dette AMU-kursus, men underviseren vurderer individuelt, om deltageren har opnået målet.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

AMU Nordjylland