Kursus

SMT 1 Lodning af SMD komponenter

På kurset lærer du på baggrund af placeringstegninger og styklister at foretage manuel montering og håndlodning af SMD komponenter. Du lærer at anvende simpelt lodde- og forstørrelsesudstyr og at kontrollere dit eget arbejde i henhold til workmanship standard IPC-A-610.

Fakta

Navn:
SMT 1 Lodning af SMD komponenter
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2293
Fagkode:
48250-

-

Målgruppe

Uddannelsen er på grundlæggende niveau. Den henvender sig specielt til ufaglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde i en elektronikproduktion, og som derfor har behov for viden om hvordan man udfører lodning af SMD komponenter. Det er en fordel, hvis du inden kurset har kompetencer indenfor grundlæggende montage og loddeteknik på print.

Mål

Deltageren kan med udgangspunkt i placeringstegninger og styklister (BoM) udføre montage og håndlodning af SMD komponenter (større end eller lig med 0402, microMELF, pitch 0,65), som efterfølgende kan godkendes i henhold til IPC-A-610 Klasse 3. Som afslutningen på opgaven kan deltageren udføre visuel kontrol af eget arbejde i henhold til workmanship standard IPC-A-610. Deltageren kan anvende og vedligeholde simpelt loddeudstyr og anvende simpelt forstørrelsesudstyr som en del af opgaven.Deltageren kan udføre montagen og håndlodningen af SMD komponenter på baggrund af kendskab til følgende: * forskelligt montage- og loddeudstyr til SMD* forskellige SMD komponenter og termineringer* udkodning af SMD komponenter* forskellig overfladefinish på PCB* rework af SMD loddefyldninger 

Varighed

5 dage

Eksamen

Ingen

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

AARHUS TECH

Zealand Business College