Kursus

Grundlæggende komponentkendskab

På kurset lærer du at genkende og håndtere HMT og SMT komponenter korrekt samt om forskellige komponenttyper og termineringstyper, og du lærer at kontrollere komponentpakninger og vurdere ESD- og fugt-sikring af komponenter. Du får desuden kendskab til stregkoder, koder på komponenter og pakninger samt til kontrolmålinger af elektronikkomponenter

Fakta

Navn:
Grundlæggende komponentkendskab
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2293
Fagkode:
48245-

-

Målgruppe

Uddannelsen er på grundlæggende niveau. Den henvender sig specielt til ufaglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde i en elektronikproduktion, og som derfor har behov for viden om hvordan man håndtere og vurderer elektronikkomponenter.

Mål

Deltageren kan identificere og typebestemme gængse komponenter, der anvendes i en elektronikproduktion og håndtere dem korrekt. Deltageren kan: ·  Genkende komponenttyper ·  Genkende termineringstyper: Leaded, (hulmonteret) chip, SO, (Small Outline) SOT, (Small Outline Transistor) MELF, (Metal Electrode Leadless Face) BGA, (Ball Grid Array) QFN (Quad Flat Nolead) ·  Kende forskel på Radial vs aksiale komponenter ·  Kontrollere komponent pakninger ·  Vurdere ESD (statisk elektricitet) sikring af komponenter ·  Vurdere fugtsikring af komponenter (MSD) ·  Aflæse etiketter   Deltageren har også kendskab til stregkoder, koder på komponenter og pakninger (værdi, tolerance, dato m.m.) samt til kontrolmålinger af elektronikkomponenter (mekanisk, LCR, loddebarhed m.m.).

Varighed

3 dage

Eksamen

Ingen

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

AMU Nordjylland