Kursus

Grundlæggende elektriske målinger

Kurset er en grundlæggende introduktion til arbejdet med måleinstrumenter i en elektronikproduktion. Du lærer at foretage enkle kontrolmålinger på svagstrømstekniske produkter, at anvende måleenheder og diagrammer samt at anvende og opstille enkle digitale måleinstrumenter.

Fakta

Navn:
Grundlæggende elektriske målinger
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2293
Fagkode:
48246-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig særligt til ufaglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde i en elektronikproduktion, og som behov for viden og færdigheder vedrørende enkle kontrolmålinger på svagstrømstekniske produkter.

Mål

Deltageren kan foretage enkle kontrolmålinger på svagstrømstekniske produkter i en elektronikproduktion. Deltageren kan anvende almindelige måleenheder, placeringstegning og styklister (BOM) samt enkle diagrammer/ blokdiagrammer. Deltageren kan også anvende og opstille enkle digitale måleinstrumenter.   Deltageren kan udføre opgaven ud fra kendskab til følgende: ·  Analoge måleinstrumenter ·  PC-baseret måleudstyr og anvendelse af dette ·  Fordele og ulemper ved forskelligt måleudstyr ·  Forskellige diagramsymboler ·  OHMs Lov ·  Sikkerhed ved måling i elektroniske kredsløb

Varighed

5 dage

Eksamen

Ingen

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

AMU Nordjylland