Kursus

ESD sikring for operatører

På kurset lærer du om personlige ESD sikring (Electrostatic discharge)og hvordan du forholder dig i forhold til virksomhedens ESD sikring samt hvordan denne sikring verificeres. Du lærer at foretage simple kontrolmålinger i forbindelse med ESD sikring samt om de forskellige udtryk (bl.a. isolerende, ledende, antistatisk og skærmende materialer) som anvendes ved ESD sikring og om forskellige fejltyper/latente fejl.

Fakta

Navn:
ESD sikring for operatører
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
1 dag
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2293
Fagkode:
48244-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig særligt til ufaglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde i en elektronikproduktion, og som behov for viden og færdigheder vedrørende sikring af elektronikarbejdspladser mod ESD.

Mål

Deltageren kan på operatørniveau bidrage til en ESD (Electrostatic discharge)sikret arbejdsplads i en elektronikproduktion. Deltageren kan: * Kontrollere personlig ESD sikring * Vurdere forskel mellem isolerende, ledende, antistatisk og skærmende materialer * Verificere anvendt ESD sikring * Foretage simple kontrolmålinger af ESD sikring (armbånd, sko m.m.)   Opgaven udføres på baggrund af et kendskab til det triboelektriske system, ionisering, typisk procedure for vedligehold af ESD sikring og fejltyper grundet ESD.  

Varighed

1 dag

Eksamen

Ingen

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 124 og 186 kr. pr. dag i deltagerbetaling. 

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

AARHUS TECH

AMU Nordjylland

Zealand Business College