Kursus

Reparation af arbejdstøj

Deltageren lærer at udføre simple og komplicerede reparationer på arbejdstøj.

Fakta

Navn:
Reparation af arbejdstøj
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2243
Fagkode:
49003-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fremstilling af beklædnings- og tekstilprodukter

Mål

Deltageren kan udføre de grundlæggende syteknikker som knytter sig til simple reparationer af arbejdstøj, herunder foretage nåleskift, trådning og fejlfinding på symaskine. Deltageren kan på baggrund af viden om kvalitetskrav til arbejdstøj foretage valg af rationelle teknikker i forhold til følgende opgaver: Reparation af huller Oplægning af bukser Udskiftning af trykknapper Udskiftning af lynlås Deltageren kan udføre de syteknikker, som knytter sig til komplicerede reparationer af arbejdstøj. Deltageren kan på baggrund af viden om kvalitetskrav til arbejdstøj foretage valg af rationelle teknikker i forhold til følgende komplekse reparationer: Afmontering og isætning af lynlås i gylp Isyning af knælommer Reparation af overtøj med foer  

Varighed

5 dage.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 124 og 186 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.