Kursus

Komplekse løfteopgaver for riggere

På kurset lærer du, hvordan du selvstændigt og under vanskeligt tilgængelige forhold, kan udføre anhugning, rigger- og løfteopgaver. Du lærer at arbejde med kasteblokke, taljer og spil. Endvidere lærer du at arbejde med planlægnings- og dokumentationsværktøjer.

Fakta

Navn:
Komplekse løfteopgaver for riggere
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
10,0
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 190 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2871
Fagkode:
49481-

-

Målgruppe

Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte der udfører, eller ønsker at kunne udføre komplekse løfteopgaver. Det anbefales, at kursisten inden kurset har kompetencer svarende til AMU kurset 43931, Anhugning af byrder.

Mål

Deltageren har viden om:- byrders tyngdepunkter og beskaffenhed - SWL-mærkninger- gældende regler for stropbelastninger- sikkerhedsfaktorer- kassationsgrænser- gældende certifikatregler for kraner- brugen af planlægnings- og dokumentationsværktøjer, der anvendes i forbindelse med komplekse løfteopgaverDeltageren kan med udgangspunkt i ovenstående viden:- vurdere nødvendige spredningsvinkler på anhugningsgrejet, samt udregne ankerpunktsbelastninger og spilplacering i forhold til byrdeplacering.- udføre anhugning, rigger- og løfteopgaver ved hjælp af kasteblokke, taljer og spil- ud fra en arbejdsinstruktion selvstændigt planlægge og udføre komplicerede løfteopgaver sikkerhedsmæssigt forsvarligt under vanskeligt tilgængelige forhold - Anvende planlægnings- og dokumentationsværktøjer, der anvendes i forbindelse med komplekse løfteopgaver - udføre eftersynsrutiner på riggerarbejdets løftegrej- fungere som signalmand, herunder dirigere ved hjælp af gældende standardtegn samt kommunikere klart og entydigt ved hjælp af radiokommunikation.

Varighed

10,0

Eksamen

Der er en skriftlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Vis hold Skjul hold