Kursus

Maskinsikkerhed i produktionen 2

På dette kursus lærer du om grundlæggende værktøjer og metoder, for at kunne facilitere og dokumentere sikkert teknisk arbejde på bearbejdningsmaskiner, løftegrej og håndteringsudstyr i produktionsvirksomheder.

Fakta

Navn:
Maskinsikkerhed i produktionen 2
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2266
Fagkode:
49945-

-

Målgruppe

Kurset er udviklet til faglærte og ufaglærte der har eller søger arbejde i produktionsvirksomheder. Det anbefales, at deltageren har gennemført kursus 49944 Sikkert arbejde ved bearbejdningsmaskiner 1 eller har tilsvarende kompetencer.

Mål

Efter gennemført kursus har du:· Kendskab til betydningen af Maskindirektivet og Anvendelsesdirektivet. · Kendskab til Lovpligtig Eftersyn (LPE) og betydningen af lovgivningen. · Kendskab til metoden Lock-Out - Tag-Out (LOTO). · Viden om hvem der skal kontaktes såfremt der er fejl og mangler på udstyr underlagt LPE. · Grundlæggende forståelse for opbygningen af væsentlige sikkerhedsfunktioner i maskiner og udstyr, samt daglig kontrol heraf. · Viden om farer ved indespærret energi ved energiforsyninger. Efter gennemført kursus kan du:· Kontrollere udstyr, der er underlagt LPE, inden daglig brug. · Alene, og i samarbejde med andre, facilitere og dokumentere risikovurdering på tekniske opgaver i forhold til at vurdere farer på bearbejdsningsmaskiner og håndteringsudstyr. · Korrekt afspærre energiforsyningerne. · Anvende det praktiske LOTO-værktøj.

Varighed

2 dage.

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.