Under uddannelsen får du viden, færdigheder og kompetencer til at varetage den praktiske gennemførelse af stråleterapi, så du kan begrunde og vurdere tilrettelæggelsen, udførelsen og monitoreringen af strålebehandlingsforløb - både i forhold til de tekniske, sygepleje- og omsorgsmæssige aspekter.
Du vil også opnå kompetencer i forhold til selvstændigt at anvende og evaluere de radioterapeutiske behandlingsteknikker samt, med afsæt i viden om specialiseret onkologi, radiobiologi og radiofysik, varetage den sundhedsprofessionelle indsats i forhold til kræftpatienten og dennes pårørende.
Derudover giver uddannelsen dig også kompetencer til at forberede og udføre kvalitetssikring og udvikling relateret til stråleterapi.
Uddannelsen varer et år svarende til 60 ECTS. Uddannelsen veksler mellem teoretiske perioder af 1 til 2 ugers varighed - i alt 12 ugers teoretisk uddannelse (18 ECTS) og 33 ugers klinisk uddannelse (42 ECTS).
Undervisningen i den teoretiske del af uddannelsen veksler mellem fremmøde, selvstudie og e-learning. Du vil i den forbindelse få opgaver, som du skal løse i egen klinik.
Den teoretiske del af uddannelsen foregår på en af de fire kræftafdelinger i Danmark: Aarhus Universitetshospital, Rigshospitalet, Herlev-Gentofte Hospital og Odense Universitetshospital.
Den kliniske del af uddannelsen foregår på dit ansættelsessted. Der er dog mulighed for kortere uddannelsesophold på andre stråleterapiafsnit.
Prøver og Eksamen
Der er i uddannelsen to individuelle teoretiske prøver og afslutningsvis en individuel praktisk eksamen.
Eksaminerne har henholdsvis intern og ekstern censurering.