Udsnit af tastatur på pc
Artikel

Øvrige målgrupper

Studievalg Nordjylland tilbyder vejledning til alle

Studievalg Nordjylland vejleder udover de unge i ungdomsuddannelserne unge og voksne uden for uddannelsessystemet. Hvis du er uden for uddannelsessystemet og har spørgsmål omkring dit valg af videregående uddannelse, så kan du komme i kontakt med Studievalg Nordjylland enten telefonisk, pr. mail eller du kan komme forbi vores vejledningsbutik inden for åbningstiderne.

Som et led i vejledningen af unge og voksne uden for uddannelsessystemet har Studievalg Nordjylland også et bredt samarbejde med en lang række organisationer og institutioner i Region Nordjylland, såsom regionens højskoler og jobcentre og Forsvaret. Så hvis du er på højskoleophold, aftjener din værnepligt eller er tilknyttet et jobcenter, så har rådgiverne og vejlederne her også kendskab til Studievalg Nordjylland, og de kan hjælpe dig med at komme i kontakt med os. Det hænder også, at Studievalg Nordjylland kommer og holder oplæg om eksempelvis optagelse til videregående uddannelse på højskoler, jobcentre og ved Forsvaret, så her kan du eventuelt også møde os.

Der afvikles nogle arrangementer, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken videregående uddannelse er noget for dig. Nedenfor kan du læse om de forskellige arrangementer.

Studiepraktik 

I oktober måned (uge 43) afholder hovedparten af de videregående uddannelsesinstitutioner arrangementet Studiepraktik. Formålet er, at du i nogle dage har mulighed for at besøge en videregående uddannelse og få afprøvet, hvad det vil sige at studere på den. Det er de enkelte videregående uddannelsesinstitutioner, der selv arrangerer og bestemmer, hvad der skal ske på de enkelte Studiepraktikforløb.

På hjemmesiden www.studiepraktik.nu kan du få et overblik over Studiepraktikaktiviteterne i hele landet, og finde information, hvordan du tilmelder og tilmeldingsfristen m.m.

Åbent Hus 

Næsten alle videregående uddannelser i Danmark har Åbent Hus i februar eller marts. På UddannelsesGuiden kan du få et overblik over, hvor der er Åbent Hus, klik her

Hvert år den første fredag i marts afholder langt de fleste videregående uddannelsesinstitutioner i Nordjylland Åbent Hus. Ved disse arrangementer er der mulighed for at besøge de forskellige uddannelsessteder og høre mere om deres uddannelser og få svar på spørgsmål, som:

  • hvad går uddannelsen ud på?
  • hvad kan man blive? 
  • hvordan er det at være studerende? 
  • ... og mange andre spørgsmål

Udover denne onsdag afholder uddannelsesinstitutionerne i løbet af foråret ofte også Åbent Hus eller informationsmøde på andre datoer.

Kig forbi vores vejledningsbutik

I vores vejledningsbutik er der altid en vejleder, som er klar til at hjælpe, vejlede og give indspark i forhold til at komme et videregående uddannelsesvalg nærmere. Man behøver ikke at bestille tid. Vi kan også kontaktes via mail eller telefon. 

Du kan komme forbi, hvis du har brug for vejledning eller har spørgsmål til uddannelse og job. Hvis du går og grubler over dit valg af videregående uddannelse, hvilke job man kan få med bestemte uddannelser eller har praktiske spørgsmål i forhold til det at søge optagelse, SU, Gymnasial Supplering (GS) eller lignende, så kig bare forbi.

Studievalg vejleder både om de ordinære videregående uddannelse og om mulighederne for efter- og videreuddannelse på videregående niveau.

Studievalg - Center Nordjylland

Slotsgade 27
9000 Aalborg
E-mail: nordjylland@studievalg.dk

Telefoniske åbningstider

Mandag - torsdag:
kl. 9.00 - 12.00 og kl. 12.30 - 15.30
Telefonnr.: 3333 2000

Personlig vejledning

Book en tid her 

Vejledningen foregår normalt:
Mandag: kl. 11.00 - 15.00
Torsdag: kl. 11.00 - 17.30

Som udgangspunkt varer en samtale max. 30 min.

In English