fra faglært til videre uddannelse
Artikel

Fra faglært til videre uddannelse

Er du faglært? Har du en håndværksuddannelse eller en uddannelse fra en handelsskole (erhvervsuddannelse), kan du videreuddanne dig, afhængigt af dit fag og din øvrige erfaring.

Værktøjet "eud - Videre som faglært" kan guide dig rundt i de forskellige muligheder.

Du kan se, hvilke uddannelser du kan tage og hvilke betingelser, du skal opfylde for at komme i gang.

Læs mere om værktøjet her i artiklen eller prøv det med det samme. 

Prøv værktøjet

Videregående uddannelse

Har du en erhvervsuddannelse på det højeste trin, kan du måske gå direkte videre med en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelse.

Når du skriver navnet på din uddannelse i værktøjet, kan du med det samme se, hvilke videregående uddannelse/-r der er mulige.

Ofte vil der være krav om, at du skal have taget nogle bestemte fag og bestået dem. Du kan læse mere om adgangskravene i beskrivelsen af den enkelte uddannelse.

Undersøg dine muligheder

Selvom du har en erhvervsuddannelse, der ikke giver direkte adgang til en videregående uddannelse, kan du måske optages alligevel.

Der kan gives adgang til de fleste erhvervsakademiuddannelser og til en del professionsbacheloruddannelser, hvis du har en "relevant erhvervsuddannelse". Det betyder, at uddannelsesstedet skal vurdere, om din erhvervsuddannelse sammen med din baggrund i øvrigt er god nok til at blive optaget på uddannelsen. Kontakt derfor uddannelsesstedet.

Har du taget EUX i forbindelse med din erhvervsuddannelse, vil du kunne læse videre og videreuddanne dig på samme vilkår som personer med en gymnasial eksamen. Læs mere om EUX.

Går du med overvejelser om at læse videre, skulle du prøve værktøjet og se dine muligheder.