Inspiration - videregående
Artikel

Valg af videregående uddannelse

Værktøjer til dig, der ønsker en videregående uddannelse - og er i gang med at søge information om fx bachelor-, professionsbachelor- eller erhvervsakademiuddannelser.

Adgangskortet

Adgangskortet viser de fag og niveauer på de gymnasiale uddannelser, der fungerer som specifikke adgangskrav til videregående uddannelser. Du kan her tjekke, hvad din gymnasiale eksamen giver adgang til. Uddannelserne er placeret i interessegrupper.

Gå til Adgangskortet

Retningsviseren

Retningsviseren viser mulige veje til videregående uddannelse. Værktøjet er tilpasset din valgte ungdomsuddannelse og hjælper dig bl.a. med at se alle gymnasiale retninger og erhvervsuddannelser, der giver direkte adgang til en ønsket videregående uddannelse.

Gå til Retningsviseren.

Studievælgeren

Studievælgeren

Studievælgeren kan hjælpe dig med at få styr på dine overvejelser om valg af uddannelse. Få inspiration til, hvad der er vigtigt at tænke igennem, inden du vælger, og få tips til hvor du kan hente mere viden.

Gå til Studievælgeren

Uddannelseszoom

Her kan du sammenligne informationer om erhvervsuddannelser og videregående uddannelser på tværs af forskellige parametre. Fx brancher, ledighed og løn.

Gå til Uddannelseszoom

EUD - videre som faglært

Videre som faglært

Har du en erhvervsuddannelse og er klar til mere uddannelse? Så find frem til dine muligheder her.

Gå til EUD - videre som faglært

Jobkompasset

Jobkompasset

Jobkompasset hjælper dig til at vælge et eller flere job, som du kunne tænke dig at arbejde med. Bagefter ser du på mulige uddannelsesveje. Med udgangspunkt i dine interesser præsenterer værktøjet dig for en række jobbeskrivelser.

Gå til Jobkompasset

Mød en...

Mød en

Hvordan ser hverdagen ud for en bygningsmaler, en logistikassistent eller en socialrådgiver? Eller hvordan kan vejen frem til en stilling som restauratør se ud? Læs om det og meget andet via en lang række interview med virkelige mennesker om deres valg og hverdag.

Gå til Mød en...