interview med studenterkursist
Artikel

Studenterkursist

Efter at have været væk fra uddannelsessystemet i flere år er 23-årige Silje Stougaard nu i gang med at tage sin studentereksamen på VUF (Voksenuddannelsescenter Frederiksberg).

Når hun til sommer langt om længe bliver student, kan hun begynde på sit drømmestudie og endelig beskæftige sig med det, hun interesserer sig for.

En travl hverdag

Som teenager flyttede Silje meget frem og tilbage mellem Aarhus og København. Som 16-årig startede hun på Marselisborg Gymnasium, og året efter flyttede hun til København og begyndte på Østre Borgerdyd. Men efter to måneder besluttede hun sig for at stoppe på skolen.

Det var svært for Silje at begynde i gymnasiet efter at have haft en meget hektisk hverdag med skolepolitik i en årrække. Fra hun var 16 til 17 år arbejdede hun i sekretariatet hos Danmarks Elevorganisation. Hun underviste i Folkeskolen, sad til møder på Christiansborg og havde i det hele taget en meget travl hverdag.

Derfor syntes Silje, at det var noget af en omvæltning at skulle tilbage på skolebænken og til en helt anderledes og rolig hverdag.

"At komme tilbage til skolen i 1.g og sidde sammen med folk, som aldrig nogensinde havde været ude, synes jeg var svært. Men jeg klarede mig igennem, fordi jeg stadig boede hjemme hos mine forældre, som holdt mig i ørene."

Fra callcenter til studenterkursus

Foto af Silje i gang med lektierne
Silje bruger meget tid på at læse og lave opgaver

Silje blev som 19-årig ansat i et callcenter, som varetager kundeservice for et teleselskab. Allerede året efter blev hun teamleder og fik i den forbindelse også en lederuddannelse.

Arbejdet på callcentret var på fuld tid og gav Silje en masse udfordringer og spændende projekter.

"Lederuddannelsen løb over et halvt år, hvor jeg blev sendt af sted på kurser to - tre gange om måneden, som varede op til fire dage. Det var meget lærerigt."

Selvom Silje var glad for jobbet på callcentret, ville hun gerne have en uddannelse. Hun begyndte derfor at lægge hovedet i blød for at finde ud af, hvad hun rigtigt interesserede sig for.

"Coaching var det, jeg brændte mest for - særligt pg.a. de mange personlige samtaler med mennesker. Det er dejligt at opleve, at der sker en udvikling med folk både personligt og rent arbejdsmæssigt."

Hårdt arbejde - ofte foregår læsningen i de sene aftentimer.
Hårdt arbejde - ofte foregår læsningen i de sene aftentimer.

Det var ønsket om at læse psykologi, som motiverede Silje til at læse videre. Hun sagde jobbet op og valgte at tage et studenterkursus.

Inden Silje begyndte på studenterkurset, forestillede hun sig, at det ikke ville være så svært at tage en studentereksamen. Hun var blevet ældre og mere moden og mente derfor, at det ville være lettere for hende at gennemføre.

"Jeg tænkte, hvor svært kan det være? Der er så mange, der gør det. Men det er hårdt arbejde, og man kommer ikke sovende til det," fortæller Silje om studenterkurset.

"Jeg glæder mig til at få huen på hovedet og føle, at jeg har opnået det, jeg har sat mig for."

Handelshøjskolen

Silje har i løbet af sin tid på studenterkurset fundet ud af, at hun ikke vil ind og læse psykologi alligevel, men i stedet erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på Handelshøjskolen.

"Jeg synes, at studiet lyder enormt spændende. Jeg har haft erhvervsøkonomi på kurset og syntes, at det var interessant. Og så er jeg matematiker. Med erfaringerne fra mit tidligere job, så er det oplagt, at det er det, jeg skal læse."

Siden sidst

Interviewet blev lavet i 2006. Silje har siden læst på Copenhagen Business School. Hun er i dag ansat i Teleselskabet 3 (Hi3G) som Quality & Controlling Manager.

Se oversigt over flere interview.