interview med slagtersvend i supermarked
Artikel

Slagtersvend

Siden Kenneth var 15 år, har han arbejdet i føtex i Højbjerg. ”Efter folkeskolen kunne jeg ikke finde ud af, om jeg skulle i gymnasiet eller prøve noget andet. Jeg fik tilbudt en læreplads i føtex og sprang til, fordi det lød spændende.”

I dag er han 23 år udlært detailslagter og ansat som salgsleder på sin gamle praktikplads.

Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Udlært salgsleder

Kenneth fandt hurtig interesse for slagterfaget. ”Der er mange, der tror, at man i et supermarked bare går og fylder varer op, men der er flere udfordringer i jobbet, end man lige tror.”

”Jeg blev udlært som slagter for et års tid siden og arbejdede først som produktionsleder, og nu er jeg blevet salgssleder for slagterafdelingen her i føtex.”

Kenneth har megen kontakt til kunderne og bruger derved fortsat en del af det, han lærte på uddannelsen. ”Man skal stadig kunne sit håndværk, selvom jeg efterhånden laver mere og mere administrativt arbejde. Når en kunde beder om et råd, så skal vi være parat til at sammensætte en hel menu.”

Overblik og ledelse

Kenneth er glad for at have kundekontakt.
Kenneth er glad for at have kundekontakt.

Kenneth begynder dagen med at sætte personalet i gang med deres opgaver: ” De har hver især deres eget lille område, fx pålæg, som de har ansvaret for. Det er så min opgave at sørge for, at medarbejderne får lavet det, de skal.”

Desuden arbejder Kenneth bl.a. med afdelingens budgetter og regnskab. Så en del af tiden går med administrative opgaver på kontoret.

”Jeg er glad for at være et sted, hvor jeg både har de administrative opgaver og går til hånde i det daglige arbejde og fx fylder hylder op. I travle perioder kan der være behov for, at jeg er mere i butikken.”

Som salgsleder har Kenneth lidt flere timer end salgsassistenterne. De fleste dage møder han klokken 7 og går hjem igen ved 15-tiden. ”Derudover arbejder jeg hver tredje weekend og har en lukkevagt en gang pr. uge.”

Alderen en udfordring

”Jeg kan godt lide, at det kun er min egen fantasi, der sætter grænser for, hvad jeg kan lave."
”Jeg kan godt lide, at det kun er min egen fantasi, der sætter grænser for, hvad jeg kan lave."

Som slagtersvend har man masser af udfordringer, fortæller Kenneth. ”Man får lov til at have kød mellem hænderne og bestille varer hjem og styre varelageret. Man får medbestemmelse på udvalget af varer og afprøver nye ting.”

"Det er det, der er udfordringen, og det er det spændende ved mit job som slagtersvend.”

Det er vigtigt for Kenneth, at der er udfordringer og variation i jobbet, så han ikke bare står og skærer kød dagen lang. Men der er også en ting, som ind imellem kan være svære for Kenneth: ”Det sværeste er min alder. Det er ikke let at være leder for en person, der har arbejdet som slagter fra før jeg blev født. Jeg har kun været leder det sidste års tid, så jeg har stadig en masse af lære.”

Fremtiden er i fuld gang

Inden for en overskuelig fremtid skal Kenneth skifte til en anden butik, hvor han også skal arbejde som salgsleder. Derefter er det planen, at han skal videre og blive slagtermester og dermed leder af sin helt egen afdeling.

”I første omgang skal jeg ud i den anden butik for lige at få de sidste ting med i rygsækken, inden jeg selv skal ud og være afdelingsleder.”

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler