Foto af skolesekretær Louise Hansen på kontoret
Artikel

Skolesekretær

Louise Hansen har lavet mange forskellige ting, inden hun kom til Christianshavns Skole som skolesekretær. Hun har både gået på reklameskole og guideskole.

Louise er uddannet kontorassistent og er i dag 35 år og ansat som skolesekretær på Christianshavns Skole i Københavns Kommune.

Interviewet er lavet i 2009. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Tip fra en bekendt

For godt fem år siden startede Louise på kontoruddannelsen på Niels Brock. Under uddannelsen arbejdede hun i praktik på Frederiksberg Rådhus.

”I forlængelse af min kontoruddannelse tog jeg en kommunomuddannelse, hvor man lærer kommunal administration. Den blev jeg færdig med sidste år.”

Louise ønskede nye arbejdsudfordringer, og helt tilfældigt mødte hun en bekendt, som fortalte hende om stillingen som skolesekretær.

”Jeg havde gået og tænkt tidligere, at det kunne være sjovt at arbejde som skolesekretær, og jeg var så heldig at få stillingen,” siger Louise med et smil.

Hun fik faktisk jobbet på Christianshavns Skole kun en uge efter, at hun afsluttede efteruddannelsen. Og nu har hun været på skolen i godt et år. Louise synes, det er et meget varierende job, hvor hun sagtens kan bruge nogle af de erfaringer, hun har gjort sig ved de tidligere job, hun har haft.

Plaster på knæet

Som skolesekretær sidder man med en masse forskellige opgaver. På Christianshavns Skole er der i alt fire ledere, som Louise er sekretær for. For dem skriver hun breve eller hjælper med andre administrative opgaver.

Foto af skolesekretæren med arkivmapper
En af Louises arbejdsopgaver er at holde styr på tidligere elever.

”Jeg ordner blandt andet vikarløn, registrerer sygefravær og laver elevadministration. Det mere kreative ved jobbet er vores intranet, som jeg også vedligeholder. Så jeg har mange bolde i luften.”

”Det kan også være, at der pludselig står et par børn på kontoret, som har slået knæet, og så er det mig, der finder et plaster.”

I ethvert skoleår er der nogle spidsbelastningsperioder, med rigtig meget travlhed. Det kan både være, at de nye børn, som skal starte efter sommerferien, skal have breve og materiale sendt ud. Det kan også være eksamenstid, hvor der er indberetning af karakterer og eksamensbeviser, som skal laves.

Ikke to ens dage

Da Louise startede som skolesekretærer var der både tre nye it-systemer samt en masse andre procedurer, hun skulle sætte sig ind i og lære at bruge. Men det er netop det, Louise kan lide ved sit job:

”Det giver mig udfordringer, at der sker så meget. Jeg kan gode lide, at det er et meget varieret job. Der er ikke to dage, der ligner hinanden.”

Louise har skulle lære en række nye administrative procedurer at kende.
Louise har skulle lære en række nye administrative procedurer at kende.

Samtidig har Louise relativt frie hænder til at tilrettelægge procedurerne omkring sine arbejdsopgaver, hvilket selvfølgelig er en kæmpe fordel og en stor tilfredsstillelse.

Fremtiden

Louise har ikke på nuværende tidspunkt noget ønske om at læse videre lige med det samme. Hun er dog ret sikker på, at der kun går et par år, før hun gerne vil i gang igen med bøgerne: ”Jeg vil gerne videreudvikle mig med et par års mellemrum,” forklarer hun.

Lige nu er hun glad for at være kommet godt ind i alle arbejdsprocesserne som skolesekretær: "Det er også dejligt at få lidt mere erfaring og lære kollegaerne at kende."

Louise synes, at det er meget vigtigt for arbejdslivet, at man har gode og søde kollegaer, ”og det har jeg her på Christianshavns Skole,” smiler hun.

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler