interview med non-food salgsassistent i supermarked
Artikel

Salgsassistent inden for non-food

Samar blev færdiguddannet i Kvickly i sommeren 2007 og derefter fastansat i afdelingen for isenkram. Men valget af uddannelse lå ikke lige for.

Samar A-Ghani er 21 år og har taget Detailhandelsuddannelsen med speciale som salgsassistent. Hun er ansat i Kvickly i City2 i Taastrup.

Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Være sammen med andre

”Jeg har også fået lov til at holde jobsamtaler med nogle servicefolk."
”Jeg har også fået lov til at holde jobsamtaler med nogle servicefolk."

”Som mange andre teenagere i 9. klasse, vidste jeg ikke, hvad jeg ville bagefter," fortæller Samar. "Så jeg gik i 10. klasse, uden at blive klogere. Jeg fik job i cafeteriet i Kvickly, og det syntes jeg faktisk var spændende og sjovt, fordi vi hele tiden havde kundekontakt. Og vi var mange, som kunne hygge os, mens vi arbejdede. Det synes jeg er vigtigt – at der er noget socialt på ens arbejdsplads.”

Samar stoppede i cafeteriet, da hun fyldte 18 år, og begyndte som elev på et kontor, men fandt efter to uger ud af, at det var for kedeligt for hende.

”Jeg gik ind på Coops internetside og skrev kort om mig selv – og så kontaktede de mig. Efter en samtale, blev jeg ansat i en elevplads.”

”Det var anderledes, end jeg havde forestillet mig. Jeg troede, jeg bare skulle fylde varer op og lave alt det kedelige, men der var flere udfordringer end som så.”

Udvidet ansvar

Samar er glad for sit arbejde, bl.a. fordi lederen i afdelingen giver hende ansvar og lytter til hendes meninger: ”Jeg bestemmer over mit eget område og sørger for, at der er varer på hylderne, og at der er pænt i afdelingen. Jeg laver udstillinger, hjælper kunderne og bestiller varer hjem.”

”Det gode ved jobbet er, at man er så selvstændig."
”Det gode ved jobbet er, at man er så selvstændig."

"Det er fedt at få lov til at prøve ting, der udvikler mig, selvom jeg ikke er leder.”

Vi hjælper hinanden

Arbejdstiderne i et supermarked er meget forskellige, og nogle dage kan føles lange. Men for Samar er det ok, så længe arbejdsmiljøet er godt, og man også kan hygge sig og lave sjov med kollegerne.

" Der er meget få ting, jeg skal spørge om lov til. Man stoler på hinanden herude, og vi har et godt samarbejde.”

”Det er vigtigt at få lov til at være, som man nu er. Jeg vil ikke arbejde for en chef, der bare vil styre det hele. Det er specielt vigtigt, når man er i butik, hvor man har nogle lange arbejdsdage. Så skal det være rart at gå på arbejde.”

Det giver ekstra pres på, når der mangler folk, fortæller Samar. ”Men heldigvis er vi gode til at hjælpe hinanden, når det er nødvendigt.”

Egen café

”Jeg vil gerne ende med at åbne min egen café engang. Jeg er stor fan af caféer og elsker at sidde og hygge og drikke kaffe”, griner Samar.

”Men først vil jeg lære mere her i detailhandlen. Det kan virkelig hjælpe mig senere. Mine planer er at blive leder på et tidspunkt, så jeg i højere grad kommer til at arbejde med planlægning, økonomi og den slags.”

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler