interview med projektleder i kommune
Artikel

Projektleder i kommune

Hedda Møller, 29 år, er uddannet geograf fra Aalborg Universitet. For ca. to år siden blev hun færdig med en kandidatuddannelse i integrativ geografi, som handler både om naturgeografi og kulturgeografi.

Hedda er ansat i Randers Kommune som udviklingskonsulent til at lede projekter for udviklingen i kommunen.

Interviewet er lavet i 2009. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Søgte bredt

”I løbet af mit studie arbejdede jeg meget med naturgenopretning, så jeg troede, at det var det, jeg skulle ud og arbejde med bagefter.”

Efter studiet fik Hedda en projektansættelse, dvs. en midlertidig ansættelse, i et miljørådgivningsfirma. Perioden passede med, at hun skulle på barsel, da ansættelsen sluttede.

”Det var ikke let at finde job, da jeg skulle ud på arbejdsmarkedet efter barslen, men jeg så et interessant jobopslag hos Randers Kommune. Der var mange spændende aspekter i jobbet, som gik i retningen af det, jeg arbejdede med på mit studium. Så jeg søgte jobbet og fik det.”

Hedda har været i Randers i to år som udviklingskonsulent, hvor hun arbejder med strategisk planlægning. Det betyder, at der laves overordnede planer for udviklingen i kommunen og derefter oprettes en række projekter, som skal føre disse planer ud i livet.

Leder og koordinerer

Hedda laver sjældent det samme stykke arbejde en hel dag: ”Jeg kommer ikke helt ned i detaljerne, men arbejder mere på et overordnet og mere koordinerende niveau, hvor jeg leder og fordeler opgaver. Det er også det, jeg er uddannet til at lave.”

Et projekt opstår typisk ud fra en politik, som kommunalpolitikerne har besluttet.
Et projekt opstår typisk ud fra en politik, som kommunalpolitikerne har besluttet.

”Det kan fx være bosætningspolitikken, hvor der laves en række tiltag, som skal opfylde politikernes vision om at nå 100.000 indbyggere inden 2016.

I arbejdet med bosætningspolitikken skal Hedda lave en informationsstrategi og få en række initiativer på benene, som skal gøre det mere attraktivt at bo i byen. ”Jeg skal fx sørge for, at de forskellige forvaltninger tager politikken til sig og får gang i denne type tiltag.”

Skal selv finde løsninger

Hedda synes, at opgaverne er spændende opgaver med en masse udfordring.” Opgaverne er ofte ikke defineret på forhånd, så jeg skal selv finde frem til en løsning. Det er rigtig spændende og giver variation i hverdagen.”

Lige nu arbejder Hedda med en høring af kommuneplanen.
Lige nu arbejder Hedda med en høring af kommuneplanen.

”Bredden i opgaverne er stor. Jeg sidder med alt fra opgaver, hvor jeg skal lægge en tidsplan for, hvordan vi kan flytte havnen, til opgaver, hvor jeg arbejder med at lave branding af byen. Det er meget i øst og vest, men det er sjove opgaver, som jeg brænder for.”

Hedda har mulighed for at afslå en opgave, hvis hun ikke lige brænder for emnet, og det er med til at gøre arbejdspladsen meget attraktiv.

Det indebærer blandt andet at hun er "praktisk gris" på en række borgermøder: ”Det er ikke altid lige sjovt, men på den anden side får jeg kontakt til borgerne og andre ansatte i kommunen.”

Lysten afgør fremtiden

Hedda har arbejdet i Randers Kommune i kort tid og har ingen planer om at rykke videre i den nærmeste fremtid. Hun har et ønske om at tage en videreuddannelse og vil gerne på et projektlederkursus.

”Vi har mange langsigtede opgaver, som måske først skal implementeres i 2030, og så må jeg jo vurdere, om jeg har lyst til at blive så længe og se projektet færdig.”

Så længe der er udfordringer, og hun ikke vågner op om morgenen uden lyst til at tage på arbejde, så ligger Heddas fremtid hos Randers Kommune.

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler