interview med projektleder inden for it-salg
Artikel

It-projektleder - salg

”Som projektleder må man sætte sig sammen med teknikere og brugere og tegne og fortælle. Systemerne skal dække brugernes behov, så jeg må få dem til at snakke sammen og forstå hinanden. Der er ikke andet at gøre!”

Stine Adrian Møller, 29 år, er uddannet cand.merc.dat. bl.a. med projektledelse (hedder i dag Cand.merc.it.). Desuden certificeret Prince-2 projektleder. Hun er ansat som projektleder i NNIT (Novo Nordisk IT) i Buddinge

Sådan!

Stine holdt to års pause mellem bachelor- og kandidatstudiet, hvor hun arbejdede som skirejseleder i Østrig.

"Da jeg var færdig med uddannelsen, var jobmarkedet helt fantastisk åbent. Jeg ville gerne i en konsulentvirksomhed, men havde ikke noget ønske om at arbejde 60-70 timer om ugen, som nogle gør.”

Virksomhederne fokuserede dengang meget på work-life-balance: ”Jeg lyttede rigtig meget efter, hvor der var handling bag ordene. Og dér har Novo jo nogle ret gode historier. Så derfor!”

Tryghed i maven

Stine møder om morgenen til en indbakke fuld af e-mails. Der kan være møder i løbet at dagen, planlægning af flytninger af data fra et system til et andet.

"Jeg løser også eventuelle samarbejdsproblemer undervejs."
"Jeg løser også eventuelle samarbejdsproblemer undervejs."

Brugerne skal informeres: ”Det handler om at give dem tryghed i maven. Mennesker, der har arbejdet med et system i rigtig mange år, skal have en god forklaring på værdien i det nye, selvom de ikke lige kan se det.”

"I kundernes bevidsthed er jeg en af deres, og jeg skulle jo også gerne være projektleder på deres næste projekt!”

NNIT har en division med deciderede sælgere og rådgivere (Stines division), udviklingsdivisioner og en driftsdivision.

Hos kunderne skal Stine finde nye mulige opgaver: ”Jeg er i realiteten kundens projektleder. Vores største kunde er jo også vores moderselskab, Novo Nordisk, så jeg kan på den måde få nogle andre veje ind i organisationen.”

Lige nu arbejder hun med at udrulle et intranet i Novo Nordisk. Det har stået på i rigtig mange år. Nu vil man gerne have det etableret som et verdensomspændende net, så alle medarbejdere i hele koncernen kan dele viden med hinanden.

”Vi konverterer data fra de hidtidige intranet til det nye. I disse dage gælder det vores afdelinger i USA. Jeg har været der nogle gange, men da det er dyrt at have mig siddende derovre hele tiden, laver jeg det meste herfra som central projektleder i samarbejde med en projektleder derovre, som kender deres forretning rigtig godt.”

Perfekt job for en kvinde

Stine fremhæver jobbet som velegnet for en kvinde: ”Man kan jo bruge sine sociale kompetencer i problemløsning og rådgivning. Det handler om at bygge tillid mellem mennesker. Når jeg kommer ind på et projekt, skal jeg så hurtigt som muligt skaffe mig et overblik over opgaven.”

Det handler om tillid mellem mennesker.
Det handler om tillid mellem mennesker.

For nylig har Stine skullet sætte sig ind i arkivering og dokumentation. Hvornår skal man arkivere og dokumentere - og hvordan?

”Jeg skal jo kunne kommunikere med de folk, som virkelig har forstand på det. Så jeg satte mig ned og læste en masse dokumentation om deres processer for at forstå deres verden.”

Fremtiden kommer stille og roligt

Med stigende erfaring kan det udvikle sig til, at Stine får mere tid med egentligt salg.

Ellers rummer fremtiden større projekter og programmer med flere projekter. Eller det kan være ledervejen inden for People Management: ”Jeg arbejder jo meget med de bløde menneskelige aspekter, men jeg ved det ikke endnu.”

Siden sidst

Interviewet er lavet i 2009. Stine er i dag ansat som Manager på Novo Nordisk, novoGloW Operations.

Se oversigt over flere interview.