Foto af afdelingslederen i fødevareafdelingen, Thomas
Artikel

Afdelingsleder i supermarked

Efter den obligatoriske tur omkring militæret overvejede Thomas at søge ind til politiet, men valgte så detailhandlen. ”Jeg kunne se mange karrieremuligheder i branchen,” fortæller Thomas om sit valg.

Thomas Rosenberg er 29 år og ansat i SuperBest på Frederiksberg. Han er uddannet salgsassistent og fungerer i dag som leder af fødevareafdelingen.

Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Hurtig karriere

Elevtiden foregik i Føtex, men i dag arbejder Thomas i en SuperBest. Opstigningen i karrieren gik hurtigt: ”Jeg startede efter uddannelsen med at arbejde som slagsassistent i en foodafdeling og blev senere salgsleder i en nonfoodafdeling. Derefter nåede jeg at arbejde som afdelingsleder i to måneder, inden jeg blev tilbudt jobbet som først souschef og siden butikschef i en SuperBest!”

Thomas var meget tilfreds, men havde også blik for andre sider af tilværelsen. Da han blev far til en søn, valgte han at gå tilbage til at være afdelingsleder "for at få det hele til at hænge sammen", som han siger. "At være far kræver meget af ens tid!"

En helt normal dag

Foto af Thomas i fødevareafdelingen
Thomas har en lang dag, da han pendler mellem jobbet i København og hjemmet i Vordingborg.

Afdelingslederen er typisk den, der bestiller varer hjem. Desuden holder han møder med konsulenter fra leverandørfirmaerne, og så bruger han selvfølgelig meget tid med kundekontakt.

”Domus Vista, som er et højhus med mange ældre, ligger lige ved siden af Supermarkedet, derfor har vi en kundekreds, der kræver lidt mere hjælp og lidt mere opmærksomhed. De kommer gerne to-tre gange om dagen,” forklarer Thomas.

I dagligdagen har medarbejderne i afdelingen lige så meget ansvar som Thomas selv. Men det kræver, at han følger op på, om de gør det godt nok og kan klare det ansvar.

”Der er selvfølgelig også opgaver, som jeg tager mig af. Jeg følger op på, om vi har fulgt kampagnerne, tjekker om der er varer nok i afdelingen og ser på salgstallene i forhold til sidste år. Men jeg giver meget af ansvaret fra mig til medarbejderne.”

En af fordelene ved at gå tilbage som afdelingsleder er, at han arbejder de normale 37 timer om ugen med vagt hver tredje lørdag og indimellem en søndag.

”Jeg møder ved seks-syvtiden om morgenen og går for det meste ved halv firetiden. En enkelt dag har jeg lukkevagt og går sent, og en dag har jeg fri allerede klokken tolv.”

Konkurrence er spændende

Thomas er et udpræget ordensmenneske, så det er vigtigt for ham, at der er styr på tingene på hans arbejdsplads. Men også et godt sammenhold og en god stemning blandt personalet er vigtigt, synes Thomas.

Alsidighed er kodeordet for Thomas.
Alsidighed er kodeordet for Thomas.

”Der sker noget nyt spændende hver dag. Selvfølgelig er der ting, der skal gøres hver dag, men man ved aldrig, hvad der ellers sker i løbet af dagen.”

”Og så er kundekontakten en af de rigtig gode ting ved mit job. Jeg kan godt lide at tale med folk,” siger han.

Udfordringen ved at udvikle en supermarkedsafdeling kan være at ’ramme rigtigt’. ”Hvilke nye varer skal vi satse på? Skal der bygges om i afdelingen? I dagens Danmark ligger der et supermarked på hvert et hjørne, og man skal hele tiden være skarp for at konkurrere med alle de andre og overleve.”

Fremtiden

Med en baby hjemme har Thomas ikke aktuelle planer om at rykke videre til et andet job. ”På sigt, når den lille er blevet lidt større, kunne det sagtens være, at jeg vender tilbage som butikschef. Måske noget i nærheden af mit hjem i Vordingborg.”

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler