til forældre
Artikel

Vejledning til forældre

Se, hvor du kan finde information og få vejledning, hvis din søn eller datter skal vælge uddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Som forældre spiller du en central rolle, når din søn eller datter skal vælge uddannelse. Det gælder både, når den unge har brug for sparring til at afklare uddannelsesønsker, og når han/hun skal søge optagelse på den ønskede ungdomsuddannelse.

Ikke mindst den unges ansøgning til en ungdomsuddannelse stiller krav til dig som forælder, fordi du – hvis din søn/datter er erklæret uddannelsesparat - har ansvar for senest 1. marts at sende ansøgningen til det højest prioriterede uddannelsessted.

Nedenfor kan du se nogle af dine muligheder for at få information og vejledning som forælder.

Forældreuniverset på ug.dk

I forældreuniverset Til forældre kan du i en række korte artikler læse om, hvordan du som forælder kan støtte din søn/datter i valg af uddannelse. Du får også information om, hvad du skal huske i forbindelse med din søn eller datters ansøgning til en ungdomsuddannelse, ligesom du kan læse om bl.a. uddannelsesplan, uddannelsesparathed og vejledningsaktiviteter.

Facebook

Du kan også få tips og inspiration på Facebook.

Facebook-siden ForældreGuiden - om unges valg af uddannelse har fokus på processen frem mod den unges valg af ungdomsuddannelse. Du vil bl.a. få tips til inspirationsværktøjer, information om forældrekurser, tidsfrister og optagelsesproducerer samt mulighed for at drøfte emner med andre forældre direkte på væggen. Det er også muligt selv at stille spørgsmål og sende en privat besked, der besvares af en uddannelsesvejleder.

Forældrekurser

Du har mulighed for at deltage i informationsmøder på nettet, de såkaldte forældrekurser. Møderne varer omkring 1 time og starter med et kort oplæg fra en vejleder om et bestemt emne, hvorefter der kan stilles spørgsmål.

Læs om Digitale oplæg, workshops og fælleschat.

Vejledning

Har du – eller din søn/datter - brug for at tale med vejleder, så har du også mulighed for at kontakte eVejledning. Det kan du gøre via chat, mail eller telefon. Vælg det, der passer dig bedst.

Hent en folder om UG og eVejledning.