Tegning med to talebobler og en en mand mellem dem
Hold

Master i Konfliktmægling - Konfliktmægling

Uddannelsen giver et teoretisk og praktisk fundament til at håndtere konflikter på en konstruktiv og professionel måde.

De primære fag er konfliktmægling, konfliktforståelse, forhandling og videnskabsteori.

Uddannelsen henvender sig til personer, der arbejder formelt eller uformelt med konflikter. Det kan fx være advokater, ledere, HR-medarbejdere, medarbejdere i organisationer, socialrådgivere m.fl.

 

Holdinformation

Startdato: 01/09/2024
Slutdato:
31/12/2024
Optagelsesfrist:
01/09/2024
Afholdelsesform:
Weekendundervisning
Undervisningstidspunkt:
Undervisningen foregår i samlinger i en blanding af internater og eksternater fra torsdag aften til lørdag eftermiddag.
Hjemmeside:
Kontaktperson:
Birgitte Dahl
Kontaktinformation: 35323891
birgitte.aarup.dahl@jur.ku.dk
Undervisningen foregår: Det Juridiske Fakultet
Karen Blixens Plads 16
2300 København S
Pris:
55 000.00
Tilmeldingsblanket:
Skolens tilmeldingsblanket
Skolens tilmeldingsside:

Kursusbeskrivelse

Beskrivelse

Konfliktmægling er uddannelsens centrale og gennemgående hovedområde, og målet er på et videnskabeligt grundlag at give deltagerne en grundig teoretisk og praktisk indføring i konfliktmægling. Konfliktmægling er således både et teori- og praksisfag, og deltagerne indføres parallelt i begge dele.

I de første to semestre får deltagerne grundlæggende teori og træning i den mest udbredte mæglingsmodel i Danmark, og i tredje semester perspektiveres dette ved introduktion til tre andre mæglingsmodeller: den aftalefokuserede, den transformative og den kognitive model.

I den praktiske del skal deltagerne trænes som konfliktmæglere. Først i mindre konflikter mellem to parter. Dernæst specialiseres træningen ved at inddrage konflikter med flere parter, situationer med bisiddere, konflikter inden for forskellige arbejdsområder og konflikter i internationale sammenhænge. Undervisningen sker via øvelser, feedback og refleksion. Den praktiske træning i undervisningen forventes suppleret med deltagernes egen træning i grupper eller i arbejdsmæssig sammenhæng.

I den teoretiske del behandles forskellige emner, der tilsammen udgør mæglingens teoretiske fundament. Med afsæt i mæglingens historie sættes der i løbet af de første to semestre fokus på mæglerens rolle, kontakt, kommunikation, upartiskhed, forskellige konfliktløsningsparadigmer, filosofi, magt og retssikkerhed mv. I tredje semester fortsættes med forsoning, forholdet til regler, fortrolighed, private møder samt forskellige mæglingsmodeller og deres teoretiske grundlag. Mæglingens anvendelse behandles fortløbende inden for forskellige områder, såsom erhvervsliv, arbejdspladser, familier, straffesager og internationale konflikter.

Med basis i konfliktmægling drages der paralleller til andre former for tredjepartsintervention. Viden herom kvalificerer valget af konfliktløsningsforum og øger samtidig forståelsen for konfliktmæglings placering i konflikthåndteringsuniverset.

Uddannelsessteder