It-diplomuddannelse (TD)
Hold

Sikker implementering af systemer - DTU - F23

Uddannelsen giver dig indsigt i nye teorier og metoder inden for it, og du får forudsætninger for at omsætte det, du lærer, til praktisk systemudvikling.

Du lærer at programmere og udvikle it-systemer til kommunikation og sikker opbevaring af data. Desuden kan du fx beskæftige dig med machine learning, big data og Internet of Things.

Uddannelsen er relevant for personer, der har en it-teknisk baggrund og ønsker flere kompetencer inden for systemudvikling, programmering og sikkerhed.

Holdinformation

Startdato: 30/03/2023
Slutdato:
04/05/2023
Optagelsesfrist:
13/04/2023
Afholdelsesform:
Aftenundervisning
Undervisningstidspunkt:
17.00-20.30
Antal lektioner:
6
Hjemmeside:
Kontaktperson:
Lynn Eriksen
Kontaktinformation: DTU Ballerup Campus (DTU Ballerup)
51954415
lyka@.dtu.dk
Undervisningen foregår: Lautrupvang 15
2750 Ballerup
Pris:
7 500.00
Tilmeldingsblanket:
Skolens tilmeldingsblanket
Skolens tilmeldingsside:

Kursusbeskrivelse

Beskrivelse

Lær om de væsentlige teknologivalg og designprincipper, som muliggør sikre systemer, og om sikker opbygning af netværk og databaser samt strategier for beskyttelse af data.

Når virksomheden skal sikre data under transport og ved opbevaring, er det vigtigt at vælge en sikker og tilstrækkelig hurtig kryptografisk algoritme. For at kunne træffe et fornuftigt valg er det nødvendigt at kende de mest brugte algoritmer. Det er ligeledes vigtigt at sikre en sikker opbygning af netværk og databaser, ligesom det er nødvendigt at have en strategi inden for cyber-sikkerhed.

Med dette modul får du viden om sikker netværksopbygning og dataopbevaring samt de mest brugte sikkerhedsalgoritmer. På kurset introduceres symmetriske og asymmetriske algoritmer samt ECC (Elliptic Curve Cryptography). Derudover vil HASH algoritmer samt brug af digitale signaturer gennemgås. Desuden vil du blive introduceret til de mest brugte sikkerhedsprotokoller (Diffie-Hellman nøgledistribution, Kereberos, X.509, PgP, SSL/TLS). Der arbejdes ligeledes med backup systemer og brug af honeypots.

Modulet kan tages online - et fleksibelt undervisningsforløb.

Uddannelsessteder