It-diplomuddannelse (TD)
Hold

Sikker implementering af systemer - DTU - F24

Uddannelsen giver dig indsigt i nye teorier og metoder inden for it, og du får forudsætninger for at omsætte det, du lærer, til praktisk systemudvikling.

Du lærer at programmere og udvikle it-systemer til kommunikation og sikker opbevaring af data. Desuden kan du fx beskæftige dig med machine learning, big data og Internet of Things.

Uddannelsen er relevant for personer, der har en it-teknisk baggrund og ønsker flere kompetencer inden for systemudvikling, programmering og sikkerhed.

Holdinformation

Startdato: 04/04/2024
Slutdato:
16/05/2024
Optagelsesfrist:
20/04/2024
Afholdelsesform:
Aftenundervisning
Undervisningstidspunkt:
17.00-20.30
Antal lektioner:
6
Hjemmeside:
Kontaktperson:
Lynn Eriksen
Kontaktinformation: 51954415
lyka@.dtu.dk
Undervisningen foregår: DTU Ballerup
Lautrupvang 15
2750 Ballerup
Pris:
7 500.00
Tilmeldingsblanket:
Skolens tilmeldingsblanket
Skolens tilmeldingsside:

Kursusbeskrivelse

Beskrivelse

ECTS: 5

Er det dit ansvar, når virksomheden skal sikre data under transport og ved opbevaring? Så er det vigtigt at vælger en sikker og tilstrækkelig hurtig kryptografisk algoritme.

For at kunne træffe et fornuftigt valg er det nødvendigt at kende de mest brugte algoritmer – og det er vigtigt at sikre en sikker opbygning af netværk og databaser, ligesom det er nødvendigt at arbejde med strategisk planlægning for cyber sikkerhed.

På dette kursus, som også er et diplommodul, lærer du om de væsentlige teknologivalg og designprincipper, som muliggør sikring af systemer. Du introduceres til sikker opbygning af netværk og databaser samt strategier for beskyttelse af data.

På kurset arbejdes der med implementering af back-up systemer og brug af honeypots. Der benyttes Cyber security Framework fra NIST til at identificere sikkerhedsrisici og til at skabe sikkerhedsstrategier samt strategier til at opdage cyber sikkerhed-hændelser i systemet.

Derudover vil du blive introduceret til symmetriske og asymmetriske algoritmer, ECC (Elliptic Curve Cryptography) og de mest brugte sikkerhedsprotokoller (Diffie-Hellman nøgledistribution, Kereberos, X.509, PgP og SSL/TLS).

Du får viden om sikker netværksopbygning og dataopbevaring, ligesom du vil få kendskab til de mest brugte sikkerhedsalgoritmer. Du vil ligeledes opnå færdigheder inden for HASH-algoritmer og brug af digital signatur.

Du kommer til at arbejde med:
- Sikkert systemdesign
- Cyber Security Framework (NIST)
- Cyber risiko og modsvar
- Sikkerhedsdokumentation
- Undervisningen streames live fra undervisningslokalet, men optages ikke. Det betyder, at du har mulighed for at følge med i undervisningen online uden at være til stede på campus.

Kurset er relevant for dig, der vil have kompetencer til at opbygge sikre netværk og databaser, som beskytter din virksomheds data mod cyber sikkerheds-hændelser.

Undervisningen samlæses med ingeniørstuderende.

NB! Deltagelse på dette IT-diplomkursus kræver ikke nødvendigvis, at din adgangsgivende uddannelse er inden for IT. Det er dog en fordel, at du så har en del praktisk erfaring med IT.