It-diplomuddannelse (TD)
Hold

Netværkssikkerhed - DTU - E24

Uddannelsen giver dig indsigt i nye teorier og metoder inden for it, og du får forudsætninger for at omsætte det, du lærer, til praktisk systemudvikling.

Du lærer at programmere og udvikle it-systemer til kommunikation og sikker opbevaring af data. Desuden kan du fx beskæftige dig med machine learning, big data og Internet of Things.

Uddannelsen er relevant for personer, der har en it-teknisk baggrund og ønsker flere kompetencer inden for systemudvikling, programmering og sikkerhed.

Holdinformation

Startdato: 26/08/2024
Slutdato:
02/12/2024
Optagelsesfrist:
10/08/2024
Afholdelsesform:
Dagundervisning
Undervisningstidspunkt:
13.00-17.00
Antal lektioner:
14
Hjemmeside:
Kontaktperson:
Lynn Eriksen
Kontaktinformation: 51954415
lyka@dtu.dk
Undervisningen foregår: DTU Ballerup
Lautrupvang 15
2750 Ballerup
Pris:
15 000.00
Tilmeldingsblanket:
Skolens tilmeldingsblanket
Skolens tilmeldingsside:

Kursusbeskrivelse

Beskrivelse

ECTS: 10

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Du bliver præsenteret for nyeste teori og metodiske tilgange til sikring af email, webservere, sikkert fjernlogin og firewall teknologi. Kurset tager udgangspunkt i opsætning af kommunikationsnetværk med fokus på firewalls og sikring af netværk mod indbrud og virusangreb.

Du lærer om opsætning af sikre webservere og sikker mail ved bruge af sikre løsninger som kryptering med symmetriske nøgler, authentication, hash-funktioner, public key kryptografi og digitale signaturer. Der introduceres derudover til standardapplikationer til brug for sikre systemer.

Du kommer til at arbejde med:
- Sikker opsætning af intranet og webservere
- Kryptografiske løsninger
- Indbrud på servere, Denial of Service og virusangreb
- Digitale signaturer og nøgleudveksling
- Udarbejdelse af projektrapport

Undervisningen samlæses med ingeniørstuderende og streames live fra undervisningslokalet, men optages ikke. Det betyder, at du har mulighed for at følge med i undervisningen online uden at være til stede på campus.

Kurset er relevant for dig, der vil have kompetencer til at opbygge sikre netværk, som beskytter din virksomheds data mod angreb.

NB! Deltagelse på dette IT-diplomkursus kræver ikke nødvendigvis, at din adgangsgivende uddannelse er inden for IT. Det er dog en fordel, at du så har en del praktisk erfaring med IT.