Søg i VidensCenter nyheder

Titel
Europass - redskab til karriere og læring
Formålet med Europass er at gøre det lettere for EU-borgere at bevæge sig på tværs af grænser i forbindelse med arbejde eller uddannelse i udlandet.
30. juni 2021
Ny temaside til dig, der arbejder med at få udsatte unge i job eller uddannelse
På en ny temaside fra Cabi kan du få gode råd og blive inspireret til en helhedsorienteret indsats over for de psykisk sårbare unge, der har brug for mere tid og ro til at finde deres vej til uddannelse og job.
24. marts 2021
EVA: Tema om specialpædagogisk støtte, SPS
Danmarks Evalueringsinstitut, EVA, har samlet en række artikler, notater og guider, der handler om specialpædagogisk støtte på ungdomsuddannelserne.
14. oktober 2020
Flere iværksættere har en videregående uddannelse. Analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Analysen er udarbejdet på baggrund af data fra Danmarks statistiks Elevregister og Iværksætterdatabasen fra perioden 2001-2017. Den viser, at personer med en videregående uddannelse fra 2015 er den gruppe,der årligt starter flest nye virksomheder
11. april 2019
Bachelorløftet. Pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet 1. april 2019
Med den politiske aftale om udvidelsen af retskravet på en kandidatuddannelse er det gjort nemmere for studerende at vende tilbage til universitetet efter nogle år på arbejdsmarkedet
5. april 2019
Flere grundskolelever søger mod en erhvervsuddannelse. Pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet 26. marts 2019
Søgningen til erhvervsuddannelserne er steget for tredje år i træk. På trods af et fald er gymnasieuddannelserne dog fortsat det mest populære valg blandt elever i 9. og 10. klasse.
5. april 2019
Ny professor MSO på DPU. Interview med Rie Thomsen
Det er de sidste tre bogstaver i ordet arbejdsliv, der skal være mest fokus på i karrieren, lyder det fra Rie Thomsen. Karrierevejledning er først interessant, hvis den kan få unge til at føle sig optimistiske og håbefulde.
7. marts 2019
Vejledning til fremtidens fremtid. Anbefalinger fra UU Danmarks tænketank.
Tænketankens bud på udfordringer nu og i fremtiden, vejledningens potentialer og evidens for god vejledning
21. februar 2019
Social mobilitet på uddannelsesområdet går den forkerte vej, Momentum-analyse for KL
De seneste 20 år er andelen af unge med forældre uden en ungdomsuddannelse, der får en ungdomsuddannelse, faldet. Samtidig er andelen markant lavere end de unge, hvis forældre har en ungdomsuddannelse.
24. januar 2019
Livtag med vejlederfunktionen. Interview
Vejledere og kontaktpersoner mødes i krydsfelt på Elsesminde Odense Produktions-Højskole for at blive skarpe på, hvordan vejlederfunktionen skal fungere i den nye Forberedende GrundUddannelse, FGU
24. januar 2019

Nyhedskategorier

VidensCenter for Vejledning