Digitale oplæg om at søge videregående uddannelse
Artikel

Webinarer om ansøgning til videregående uddannelser

Har du planer om at søge ind på en videregående uddannelse? Så kom til eVejlednings målrettede tilbud til dig.

Webinarerne foregår i et digitalt rum med flere deltagere. En vejleder er til stede med webcam og lyd, mens deltagerne kommunikerer via en fælleschat. Det eneste, du skal bruge for at være med, er en computer/tablet/telefon med lyd og internetforbindelse.

Vi holder blandt andet oplæg om at søge i kvote 2 og om at skrive motiveret ansøgning. Op til ansøgningsfristerne i kvote 2 og kvote 1 åbner vi en livechat, hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål.

Herunder kan du se de kommende webinarer og livechats og klikke dig videre til mere information og tilmelding:

Fold alle afsnit ud

Webinar: Få styr på din ansøgning i kvote 2

I oplægget gennemgår vi, hvad det vil sige, at søge i kvote 2, hvad ansøgningen gerne skal indeholde, samt de forskellige dele af ansøgningsskemaet på optagelse.dk. Vi ser også på, hvordan uddannelserne vurderer kvote 2-ansøgninger, og gennemgår begreber som adgangsgrundlag, prioritering, standby, betinget optagelse – og andet der er godt at have styr på.

Webinaret bliver holdt af en uddannelsesvejleder, som er på med video og lyd. Vejlederen kan dele skærm og svare på spørgsmål undervejs. Som deltager er du på uden video og kan stille spørgsmål i chatfeltet. Det eneste du skal bruge for at deltage er en computer eller tablet, som har lyd.

Tid: Hver mandag fra den 25. januar til den 1. marts, kl. 19 - 20

Tilmeld dig Få styr på din kvote 2-ansøgning

 

 

Webinar: At skrive en motiveret ansøgning

Deltag i webinaret om den motiverede ansøgning.
I første del af oplægget kigger vi sammen på, hvad en motiveret ansøgning er - og hvordan du kommer godt i gang med den.
1. del varer 30-45 minutter. 

I anden del arbejder vi med konkrete eksempler og øvelser som du kan relatere til din egen ansøgning; og du kan inspireres af de andre deltagere og deres ansøgninger. Du kan stille spørgsmål gennem hele forløbet.
2. del varer max 45 minutter afhængigt af deltagernes input og spørgsmål undervejs.

Du er velkommen til at deltage i det hele, eller den del som er mest relevant for dig.

Webinaret bliver holdt af en uddannelsesvejleder, som er på med video og lyd. Vejlederen kan dele skærm og svare på spørgsmål undervejs. Som deltager er du på uden video og kan stille spørgsmål i chatfeltet. Det eneste du skal bruge for at deltage er en computer eller tablet, som har lyd.

Vær opmærksom på at det ikke er sikkert, at du skal lave en motiveret ansøgning, hvis du søger i kvote 2. Det er derfor en god idé at tjekke på uddannelsens hjemmeside, inden du tilmelder dig liveoplægget.

Tid: Hver onsdag fra den 3. febuar til den 10. marts, kl. 19 - 20.30. Nogle onsdage også fra kl. 16 - 17-30.

Tilmeld dig At skrive en motiveret ansøgning

Live chat for foreign applicants to higher education in Denmark

Do you want to apply for a higher education programme in Denmark?

As an EU and EEA citizen, you can participate in the live chat:

  • Tuesday February 2, 7-9pm (CET)
  • Wednesday, February 10, 7-9pm (CET)
  • Thursday February 18, 7-9pm (CET)
  • Monday, February 22, 7-9pm (CET)
  • Tuesday, March 2, 7-9pm (CET)
  • Wednesday, March 10, 7-9pm (CET)
  • Saturday March 13, 2-4pm (CET)

A guidance counsellor will host the live chat. She can help you in the process of applying for a higher education at www.Optagelse.dk.

The counsellor can help you with your application form. You can ask about different subjects such as admission requirements, stand by and how to qualify to apply in quota 2.

In the chat you can write your questions. The guidance councellor will respond orally and will be visible by web cam. You’ will need to be on a device with internet access and sound..

The counsellor cannot tell you about your chances for being admitted to certain programmes and cannot decide whether you meet the requirements for the different educations. However, she can guide you to find the right person to ask for more information.

The live chat will be open for two hours each time and you are welcome to join the room for the full two hours or just pop by to ask a single question.

Join the live chat.

Skal du søge ind på en videregående uddannelse? Få hurtig hjælp i kvote 2-chatten fra den 8.- 15. marts

I kvote 2-chatten kan du få hurtigt svar på spørgsmål om din ansøgning, optagelse.dk.

Du skriver dine spørgsmål i chatten og vejlederen svarer mundtlig. Du kan blive i chatten, så længe du har lyst og indtil du fx har fået styr på din ansøgning.

For at deltage i chatten skal du have adgang til en computer, tablet eller andet med lyd.

Fra den 8. marts kan du logge ind i kvote 2-chatten.

Spørgsmål til prioritering?

Se to film, hvor en vejleder svarer på et par af de oftest stillede spørgsmål om prioritering i forbindelse med ansøgning til videregående uddannelse.