Digitale oplæg om at søge videregående uddannelse
Artikel

Liveoplæg om ansøgning til videregående uddannelser

Har du planer om at søge ind på en videregående uddannelse? Så kom til eVejlednings målrettede tilbud til dig.

Liveoplæggene foregår i et digitalt rum med flere deltagere. En vejleder er til stede med webcam og lyd, mens deltagerne kommunikerer via en fælleschat. Det eneste, du skal bruge for at være med, er en computer/tablet/telefon med lyd og internetforbindelse.

Vi holder blandt andet oplæg om at søge i kvote 2 og om at skrive motiveret ansøgning. Op til ansøgningsfristerne i kvote 2 og kvote 1 åbner vi en livechat, hvor du kan få hurtigt svar på dine spørgsmål.

 

Fold alle afsnit ud

Liveoplæg: Få styr på din ansøgning i kvote 2

Skal du søge i kvote 2, og er du i tvivl om hvordan du griber det an? Og hvad der kan tælle med i kvote 2-vurderingen på uddannelserne? Og hvordan en optagelsesprøve foregår?

Vi kigger på ansøgningen på Optagelse.dk og får styr på begreber som adgangsgrundlag, prioritering, standby, betinget optagelse – og hvad du ellers skulle være stødt på, hvis du allerede har været i gang med at kigge på ansøgningen.

Liveoplæg er en digital mødeform. Oplægget foregår i et online rum, hvor en vært holder en præsentation og deler sin skærm med deltagerne. Undervejs kan deltagerne kommunikere skriftligt og stille spørgsmål til værten i en chat. Det eneste du skal bruge for at deltage i liveoplægget er en computer eller en tablet, som har lyd og internetadgang.

Hvornår?: Hver mandag fra den 6. januar og til og med den 24. februar fra kl. 19.30 - 20.30.

Du skal tilmelde dig på forhånd - se vores tilmeldingsside.


 

Liveoplæg: At skrive en motiveret ansøgning

Deltag i liveoplægget om den motiverede ansøgning.

I første del af oplægget kigger vi sammen på, hvad en motiveret ansøgning er, og hvordan du kommer godt i gang.

Første del varer 30-45 minutter. 

I anden del arbejder vi i en workshop med konkrete øvelser og spørgsmål, som du kan relatere til din egen ansøgning; og du kan inspireres af de andre deltagere.

Anden del varer max 45 minutter afhængigt af deltagernes input og spørgsmål undervejs.

Vær opmærksom på, at du fra i år ikke længere skal skrive en motiveret ansøgning i kvote 2, hvis du søger optagelse på Københavns Universitet.

Du er velkommen til at deltage i det hele, eller den del som er mest relevant for dig.

Liveoplæg er en digital mødeform. Oplægget foregår i et online rum, hvor en vært holder en præsentation og deler sin skærm med deltagerne. Undervejs kan deltagerne kommunikere skriftligt og stille spørgsmål til værten i en chat. Det eneste du skal bruge for at deltage i liveoplægget er en computer eller en tablet, som har lyd og internetadgang.

Hvornår?: Hver tirsdag fra den 4. februar til og med den 10. marts. 

Du skal tilmelde dig på forhånd - se vores tilmeldingsside.


 

Livechat om optagelse i kvote 2

Fra mandag den 2. marts frem til den 15. marts har vi hver dag åbent i livechatten. Her kan du få hurtigt svar på dine spørgsmål om optagelse i kvote 2.

Hvornår?: fra den 2. -15. marts fra kl. 9 - 21. Den 15. marts lukker vi chatten efter ansøgningsfristen udløber kl. 12. 

I tidsrummet kan du gå til livechatten.

Live Chat: Are you going to apply for an education in Denmark?

As an EU and EEA citizen, you can participate in the live chat

Monday February 10, 7-9pm (CET)

Wednesday February 19, 7-9pm (CET)

Wednesday February 26, 7-9pm (CET)

Thursday March 5, 7-9pm (CET)

Sunday March 8, 2-4pm (CET)

Thursday March 12, 7-9pm (CET)

In the live chat you will meet a guidance counsellor, who can help you in the process of applying for a higher education at www.Optagelse.dk.

The counsellor can help you with your application form. You can ask about different subjects such as admission, entry requirements, stand by and how to qualify to apply in quota 2.

In the chat you can write your questions. The guidance councellor will respond orally and will be visible by webcam.

The counsellor cannot tell you about your chances for being admitted to certain programmes and cannot decide whether you meet the requirements for the different educations. But she can guide you to find the right person to ask for more information.

The live chat will be open for two hours each time and you are welcome to join the room for the full two hours or just pop by to ask a single question.

Go to the live chat.

 

Spørgsmål til prioritering?

Se to film, hvor en vejleder svarer på et par af de oftest stillede spørgsmål om prioritering i forbindelse med ansøgning til videregående uddannelse.