Akademigastronom
Kursus

Madkulturer og innovation (akademiuddannelsen i gastronomi)

Du får viden om både traditioner og trends i dansk madkultur, og du får kendskab til nye tilberedningsformer og andre kulturers mad.

Fakta

Navn:
Madkulturer og innovation
Type:
Akademiuddannelse
Varighed:
3-6 måneder på deltid
ECTS:
10
Adgangskrav:
Relevant EUD/GVU eller gymnasial uddannelse + 2 års erhvervserfaring
Økonomi:
Der er deltagerbetaling. Evt. mulighed for tilskud og støtte

Desuden lærer du, hvordan du kan anvende din viden om forskellige køkkener, når du udvikler nye retter, menuer og madkoncepter.

Tilmeld dig på Voksenuddannelse.dk.

Vis hold

 

 

 

 

Foto: Getty Images

Fold alle afsnit ud

Om undervisningen

Du lærer om madkulturens historiske udvikling, og du får kompetencer til at bruge din nye viden om smagskombinationer, molekylær gastronomi og tilberedningsformer til at frembringe oplevelsesorienteret mad.

Du får også praktiske redskaber til at vælge løsninger og kommunikere om dem med samarbejdspartnere og brugere.

Modulet indeholder emnerne:

  • Måltidets historie, trends
  • Det nordiske køkken
  • Middelhavskost - fransk, italiensk, spansk og græsk
  • Det asiatiske køkken - kinesisk, japansk, thailandsk, vietnamesisk og indonesisk
  • Mad fra øvrige verdensdele - mexikansk og sydamerikansk
  • Klassiske smagskombinationer
  • Molekylær gastronomi
  • Gastronomisk innovation
  • Nye tilberedningsformer
  • Hjælpestoffer, e-numre
  • Oplevelsesorienteret mad

Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.

Uddannelsessteder

Uddannelsen kan udbydes af

Eksamen

Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.

Værd at vide

Madkulturer og innovation er valgfrit på akademigastronom, men kan evt. også indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse.

Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.

Varighed

Modulet varer 3-6 måneder og har et omfang, der vægter 10 ECTS.

Optagelse og adgang

Din uddannelsesbaggrund skal være én af følgende:

  • En relevant erhvervsuddannelse
  • En relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
  • En gymnasial uddannelse
  • En anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som ovenstående

Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Din oplæring på erhvervsuddannelsen tæller med som erhvervserfaring.

Realkompetencevurdering

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du eventuelt blive optaget på baggrund af en realkompetencevurdering.

Læs om realkompetencevurdering.

Økonomi

Der er deltagerbetaling. Prisen på det enkelte modul afhænger bl.a. af omfang og måden, undervisningen foregår på. Fx om modulet tilbydes som dag-, aften- eller fjernundervisning.

Du eller din arbejdsplads har flere muligheder for at søge tilskud og støtte. Fx til deltagerbetaling, lønkompensation, bøger eller transport.

Mulighederne afhænger af din uddannelsesbaggrund og situation.

Læs om dine muligheder i artiklen:

Økonomi under akademiuddannelse