Akademiuddannelsen i ernæring
Kursus

Mad- og måltidsproduktion (akademiuddannelsen i ernæring)

Modulet giver dig indsigt i tekniske forhold i forbindelse med planlægning og gennemførelse af mad- og måltidsproduktion.

Fakta

Navn:
Mad- og måltidsproduktion (akademiuddannelsen i ernæring)
Type:
Akademiuddannelse
Varighed:
3-6 måneder på deltid
ECTS:
10
Adgangskrav:
Relevant EUD/GVU eller gymnasial uddannelse + 2 års erhvervserfaring
Økonomi:
Der er deltagerbetaling. Evt. mulighed for tilskud og støtte

Du vil også lære om udvikling af måltider og om dokumentation i forbindelse med fremstillingen.

Tilmeld dig på Voksenuddannelse.dk.

Vis hold

Fold alle afsnit ud

Om undervisningen

Modulet har fokus på produktion af ernæringsrigtig mad tilpasset forskellige målgrupper, fx børn og ældre. Undervisningen omfatter følgende emner:

  • Grundlæggende ledelses- og motivationsteorier
  • Mad-, måltids- og menuplanlægning
  • Produktionsudstyr
  • Sensorik og kulinarisk kvalitet
  • Råvarer, tilberednings- og konserveringsmetoder

Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.

Uddannelsen kan udbydes af:

Eksamen

Modulet afsluttes med en mundtlig prøve kombineret med en praktisk produkt og en skriftlig opgave.

Værd at vide

Modulet er obligatorisk på akademiuddannelsen i ernæring, men kan evt. indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse. Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.

Varighed

Modulet varer 3-6 måneder og har et omfang, der vægter 10 ECTS.

Optagelse og adgang

Din uddannelsesbaggrund skal være én af følgende:

  • En relevant erhvervsuddannelse
  • En relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
  • En gymnasial uddannelse
  • En anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som ovenstående

Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Din oplæring på erhvervsuddannelsen tæller med som erhvervserfaring.

Realkompetencevurdering

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du eventuelt blive optaget på baggrund af en realkompetencevurdering.

Læs om realkompetencevurdering.

Økonomi

Der er deltagerbetaling. Prisen på det enkelte modul afhænger bl.a. af omfang og måden, undervisningen foregår på. Fx om modulet tilbydes som dag-, aften- eller fjernundervisning.

Du eller din arbejdsplads har flere muligheder for at søge tilskud og støtte. Fx til deltagerbetaling, lønkompensation, bøger eller transport.

Mulighederne afhænger af din uddannelsesbaggrund og situation.

Læs om dine muligheder i artiklen:

Økonomi under akademiuddannelse

Vis hold Skjul hold

Tilgængelige hold for dette kursus.
Dato Afholdelsesform Undervisningssted
*
18. september 2024
4. december 2024
Mad og måltidsproduktion Dagundervisning 4000 Roskilde
*
19. august 2024
19. maj 2025
Dramatik B, STX Dagundervisning 4200 Slagelse