Artikel

Lærepladstilsagn

Overvejer dit barn en erhvervsuddannelse efter skolen, kan et lærepladstilsagn være vejen til en læreplads senere.

Dit barn kan oprette et lærepladstilsagn allerede i 8., 9. eller 10. klasse.

Et lærepladstilsagn betyder, at dit barn og en virksomhed opretter et skriftligt tilsagn – en hensigtserklæring - om senere at indgå en uddannelsesaftale. 

Lærepladstilsagnet giver dit barn mulighed for tidligt at komme i dialog med en virksomhed om en læreplads og holde kontakten.

Det er ikke det samme som en uddannelsesaftale og er ikke juridisk bindende. Hverken dit barn eller virksomheden binder sig til at indgå en uddannelsesaftale, da begge parter frit kan afbryde kontakten.

Fold alle afsnit ud

Kontakt en virksomhed

For at få lærepladstilsagn, skal dit barn tage kontakt til en virksomhed og spørge om muligheden for at oprette et lærepladstilsagn.

Det kan være en virksomhed, som barnet allerede har haft kontakt med fx i forbindelse med erhvervspraktik i 8., 9. eller 10. klasse.

Det kan også være en anden virksomhed, som dit barn synes er relevant i forhold til en erhvervsuddannelse, som dit barn gerne vil tage.

Opret lærepladstilsagn digitalt

Når dit barn og virksomheden er blevet enige om lærepladstilsagn, skal de oprette det skriftlige lærepladstilsagn digitalt på Lærepladsen.dk.

Både dit barn og virksomhederne skal logge ind på Lærepladsen.dk og får så adgang til at oprette lærepladstilsagn.

Det er dit barns og virksomhedens fælles ansvar at oprette og godkende lærepladstilsagnet. Det er også barnets og virksomhedens ansvar at ophæve tilsagnet, hvis det ikke længere er relevant.

Lærepladstilsagn

Log ind på Lærepladsen.dk og opret lærepladstilsagn.

Har du brug for vejledning?

Du kan få hjælp af en vejleder på din skole, i din kommune eller af eVejledning.

Læs her, hvordan du får vejledning