Gymnasial uddannelse

Min gymnasievej

Min gymnasievej er et værktøj til dig, der går i 8., 9. eller 10. klasse og skal til at vælge gymnasial uddannelse.

Overvejer du gymnasiet? Kender du de forskellige slags gymnasier? Ved du, hvilken gymnasial uddannelse der passer bedst til dine ønsker? Med Min gymnasievej kan du tjekke de gymnasiale uddannelser og se hvilken af dem, der svarer bedst til dine faglige ønsker og interesser.

Læs mere om værktøjet her i artiklen eller prøv det med det samme.

Prøv værktøjet

 

Obligatoriske fag

På alle gymnasieuddannelser får du en række obligatoriske fag. Det er fag, som du skal have, og som fylder en stor del af dit skema. Der er forskel på de obligatoriske fag på de fem gymnasiale uddannelser. Med Min gymnasievej kan du tjekke, hvilken uddannelse der har flest af de fag, du gerne vil have.

Studieretningsfag

På de 3-årige gymnasiale uddannelser, htx, hhx og stx, skal du også have studieretningsfag. Når du vælger et fag i Min gymnasievej, får du information om, om faget er et studieretningsfag.

Valgfag - skal du tjekke på skolen

Min gymnasievej viser kun obligatoriske fag og studieretningsfag, men på gymnasiet skal du også have valgfag. Ikke alle skoler opretter alle valgfag, så du skal selv tjekke valgfag på skolens hjemmeside. Du kan kun få et bestemt valgfag, hvis skolen opretter det, og hvis der er plads.

Fag, der er obligatoriske på den ene uddannelse, kan måske tages som valgfag på en af de andre uddannelser. Obligatoriske fag er du sikker på at få på alle skoler.

De fem gymnasiale uddannelser ligger alle på samme niveau og giver dig lige muligheder bagefter.

Sådan bruger du Min gymnasievej

Min gymnasievej er nem at bruge. Du åbner værktøjet og vælger 5 fag fra listen. Du kan vælge mellem alle obligatoriske fag og studieretningsfag på alle gymnasiale uddannelser. Når du klikker på fortsæt, ser du, hvilken gymnasial uddannelse der giver dig flest af de fag, du har valgt. Du ser også, hvilke af dine fag der er obligatoriske fag på uddannelserne. Derefter kan du læse mere om den uddannelse, du er interesseret i, og om fagene. Og endelig kan du prøve værktøjet igen og vælge en ny kombination af fag.

De fem gymnasiale uddannelser, du kan tjekke med Min gymnasievej, er:

  • Almen studentereksamen (stx)
  • Merkantil studentereksamen (hhx)
  • Teknisk studentereksamen (htx)
  • Erhvervsfaglig studentereksamen (eux)
  • HF-eksamen