Kursus

Arbejdet som netværksplejefamilie

I uddannelsen lærer du at drage omsorg for et barn eller en ung i relation til at være godkendt som netværksplejefamilie. Du lærer at støtte barnet/den unges udvikling med udgangspunkt i formålet med anbringelsen og om at inddrage barnet/den unges perspektiver i arbejdet. Du får desuden viden om relevant lovgivning indenfor netværkspleje.

Fakta

Navn:
Arbejdet som netværksplejefamilie
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Uddannelsens varighed er 4,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2877
Fagkode:
48571-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til nuværende og kommende specifikt godkendte netværksplejefamilier.

Mål

- Deltageren kan drage omsorg for et barn eller en ung, på baggrund af forståelse for de særlige kvaliteter og udfordringer det medfører, at være konkret godkendt plejefamilie, herunder netværksplejefamilie. - Deltageren kan støtte barnets/den unges faglige, sociale og personlige udvikling med afsæt i formålet med anbringelsen, barnets/den unges historie og særlige behov samt med forståelse for følgerne af anbringelsen. Herunder inddrage barnet/den unges perspektiver og medvirke til at skabe sammenhæng i barnet/den unges liv. - Deltageren kan, med afsæt i refleksion over egen rolle, som en del af det konkrete barns/den konkrete unges netværk, respektfuldt støtte barnet/den unges relation til forældre og andre betydningsfulde personer i barnets/den unges liv. - Deltageren kan udføre arbejdet som konkret godkendt plejefamilie ud fra relevant lovgivning, omkring særlig støtte til børn og unge samt rammerne for plejefamiliens arbejde. Herunder indgå i relevant og forpligtende samarbejde med myndighedspersoner og andre professionelle omkring barnet/den unge, fx fra dag- skole- og fritidstilbud.

Varighed

Uddannelsens varighed er 4,0 dage

Prøve

Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.