Kursus

Pleje af den svært overvægtige borger

Deltageren opnår kompetencer til at sikre optimal pleje og omsorg for den svært overvægtige borger samt fremme det gode arbejdsmiljø i forhold til at arbejde med svært overvægtige borgere.

Fakta

Navn:
Pleje af den svært overvægtige borger
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2272
Fagkode:
47876-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til social- og sundhedsassistenter, der arbejder med svært overvægtige borgere inden for sygehusområdet. Sekundært henvender uddannelsen sig til social- og sundhedshjælpere m.fl. eksempelvis omsorgsmedhjælpere.

Mål

Deltageren kan yde optimal pleje og omsorg for den svært overvægtige borger på baggrund af viden om bariatri og specifikke anatomiske og fysiologiske problemstillinger hos den svært overvægtige borger; herunder vejrtrækning, kredsløb, tryksår, kontinens, hygiejne og ernæring. Deltageren kan mobilisere og forflytte den svært overvægtige borger og kender til specifikke hjælpemidler målrettet svært overvægtige borger.Deltageren kan imødekomme og kommunikere med den svært overvægtige borger med fokus på etik, værdighed og egen forforståelse. Deltageren kan bidrage til et godt arbejdsmiljø på baggrund af viden om de særlige krav til fysiske rammer og sikkerhed ved arbejdet med svært overvægtige borgere.

Varighed

3 dage.

Eksamen

Skolen udsteder uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i uddannelsens målformulering.

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser