Kursus

Arbejdet som familieplejer -

Efter uddannelsen kan du drage omsorg for et eller flere plejebørn og støtte barnets/den unges faglige, personlige og sociale udvikling. Uddannelsen giver dig viden om følgerne af anbringelsen og de lovgivningsmæssige rammer for plejefamiliens arbejde. Du vil samtidig kunne afklare din egen families ressourcer og begrænsninger i forhold til opgaven som plejefamilie.

Fakta

Navn:
Arbejdet som familieplejer -
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2877
Fagkode:
47873-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til kommende familieplejere og familieplejere, der skal godkendes på ny.

Mål

Deltageren kan drage omsorg for et eller flere plejebørn og støtte barnets/den unges faglige, personlige og sociale udvikling med forståelse for følgerne af anbringelsen og andre særlige behov, herunder eventuelle forstyrrelser i barnets/den unges udvikling.Deltageren kan fremme stabile, trivselsfremmende relationer gennem aktiv inddragelse af barnet/den unge og ved at understøtte barnets/den unges interesser, læring og deltagelse i hverdagslivet i og uden for plejefamilien - eksempelvis skole, dag- og fritidstilbud. Med udgangspunkt i barnets/den unges bedste kan deltageren desuden støtte barnets/den unges relation med forældre, pårørende og øvrige netværk, og indgå i et inddragende og respektfuldt samarbejde omkring barnet/den unge.Deltageren har forståelse for betydningen af relationen mellem plejeforældre, plejebarn og plejefamiliens egne børn, og er afklaret omkring egen families ressourcer og begrænsninger i forhold til opgaven som plejefamilie. Med afsæt i anbringelsens formål og de lovgivningsmæssige rammer for plejefamiliefunktionen, kan deltageren indgå i et forpligtende samarbejde med myndighedspersoner og andre professionelle omkring barnet/den unge f.eks. fra skole, dag- og fritidstilbud.

Varighed

5 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser